Strona 2 z 2

Re: Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01

: 2015-01-19, 23:51
autor: AgnieszkaPiki
* co do kaszy jaglanej - patrzcie na czas gotowania i wybierzcie jak najkrótszy (to będzie min. 15-20 min)

Re: Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01

: 2015-01-20, 10:30
autor: KasiaT
Cześć,
mam jedną prośbę odnośnie produktów, które mam zabrać. Na mojej liście jest pierś kurczaka już ugotowana. Tyle, że ostatni moment, kiedy będę w domu i będę mogła ją ugotować, to czwartek wieczór. Czy może ktoś by się ze mną zamienił na np. kiełbasę? Chyba, że taka dwudniowa pierś nam nie przeszkadza. :)

Pozdrawiam ,
Kasia

Re: Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01

: 2015-01-20, 11:13
autor: Wojtek
Wstrzymajcie się na razie, proszę, z kupowaniem/przygotowywaniem jedzenia. W środę wszystko dogramy i ustalimy ostatecznie, a na razie zaszła kolejna zmiana - jedzie nas już tylko szóstka, Ewa się rozchorowała. Trzeba będzie trochę poprzeliczać.

Tomek - jakieś nowe szczegóły nt transportu? Najlepiej też jeszcze nie kupuj biletów.

Re: Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01

: 2015-01-21, 15:57
autor: Tomkos
Zarezerwowałem bilety na godz. 22.50 z Warszawy zachodniej, przyjazd do Krosna 4.50 i tam przesiadka w lokalny pks o 5.20 do Królik Polski, dojazd na miejsce 6.07 i z powrotem na godz. 20.45 z przystanku Rymanów rynek do Warszawy zachodniej, przyjazd 3.40.

Re: Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01

: 2015-01-23, 00:50
autor: KasiaT
Umieszczam listę jedzenia, abyście w trakcie przygotowywania posiłków wiedzieli kto co ma:

Paweł: 1 bochenek chleba, 2 spore cebule, 18 plasterków szynki, 18 plasterków sera, 1 plusz
Magda: 2 torebki zupy pomidorowej w proszku, 0,5 kg kurczaka, 1 opakowanie kremu czekoladowego, ok. szklanki cukru
Maciek: 200 g masła, 0,5 kg kiełbasy podwawelskiej, ogórek, 5 rzodkiewek, 1 puszka ciecierzycy
Tomek: 0,5 kg kaszy jaglanej, 1 bochenek chleba, 1 opakowanie twarożku do smarowania, mały ketchup, sól, pieprz
Janek: 0,5 kg makaronu, 2 puszki groszku, herbata (ok.50 torebek), 2 cytryny, imbir, cynamon

Każdy: 1,5 l wody, 1 czekolada, 200 g kabanosów, 200 g bakalii, 1 „słodka chwila”, 1 lub 2 zupki w proszku (na ewentualny obiad niedzielny) oraz 2,3 kanapki i herbatę na sobotnie śniadanie.

Udanego wyjazdu!