Cześć ludziki !
Przemyśleliśmy z Mikołajem wszelkie komentarze na temat jadłospisu efektem czego są proponowane przez nas zmiany:
menu (
podaję porcje dla grupy 9-osobowej, czyli naszej jednej podgrupy, wszystkiego będziemy mieć oczywiście w podwójnej ilości, ale póki co łatwiej jest operować na tych mniejszych porcjach )
Pierwszy obiad: 9 torebek ryżu,1 kg kurczaka, 3 sosy pięć smaków, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasoli czerwonej
Drugi obiad: 9 torebek kaszy gryczanej, 1 kg kiełbasy ,3 sosy pomidorowe, 100 g warzyw suszonych
Trzeci obiad : 9 paczek pure ziemniaczanego, 1 kg mielonki, 3 sosy myśliwskie, 100 g suszonych warzyw
Czwarty obiad: makaron (3 paczki po 400 g), Tuńczyk 6 puszek, 3 sosy serowych, 100 g suszonych warzyw, suszona pietruszka
2 x śniadanie : kaszka 4 szt, bakalie 900 g
1 x Śniadanie: parówki 1 kg, 2 chleby, 1 keczup, 1 musztarda
1 x Śniadanie, 2 x kolacja: 3 chleby, 7 pasztetów, 7 serków 100-125 g, 1 ogórek, 2 papryki, rzodkiewka, 1 x cebula
kolacja Pomidorowa: 1 kg ryżu sypkiego, 400 g przecieru pomidorowego, 100 g suszonych warzyw
kolacja Krupnik: 1 kg kaszy mazurskiej, 5 kostek rosołowych, 100 g suszonych warzyw
Dodatkowo na 4 późniejsze obiady będziemy mieli wszystkie sosy i jeden zapychacz: (dokupimy mielonkę/kiełbasę i po 3 torebki ryżu dla każdego ):
24 sosy, 1x purre dla każdego
Za główne kryterium przyjęliśmy wagę paczki, staraliśmy się, aby każdy niósł 1,5 - 1,8 kg wspólnego jedzenia + to, co zabiera każdy
Co konkretnie zabieramy
Każdy:
1 chleb krojony
1,5 l wody
2 kaszki mleczno-ryżowe
bakalie 400 g ( w tym po 100g do dwóch śniadań oraz 200g na przegryzkę)
4 czekolady
kabanosy - paczka
2 pasztety
3 serki 100-125 g
50 torebek herbaty
cukier w butelce 0,5l
1. Karol Bijoś: puszka kukurydzy, 4 paczki pure, puszka tuńczyka, ryż sypki 1 kg, kostki rosołowe 5 szt,
2. Marcin Bruzda: puszka kukurydzy, 4 paczki pure, puszka tuńczyka, ryż sypki 1 kg,
3. Mikołaj Brzeziński: kurczak 1 kg, 3 sosy pięć smaków, puszka tuńczyka, chleb, suszone warzywa 100g, suszona pietruszka , pęczek rzodkiewki, przyprawy bazylia, oregano, pieprz, papryka ostra, carry, gyros, ogórek
4. Beata Charycka kurczak 1 kg, 3 sosy 5 smaków, puszka tuńczyka, chleb, suszone warzywa 100g, suszona pietruszka, pęczek rzodkiewki, przyprawy bazylia, oregano, pieprz, papryka ostra, carry, gyros, cebula
5.Grzażyna Chlebicka: puszka fasoli, 4 paczki pure, puszka tuńczyka, papryka, przecier pomidorowy 400 g, suszone warzywa 100g, keczup, chleb
6. Adam Cieślik: puszka fasoli, 4 paczki pure, puszka tuńczyka, ogórek, przecier pomidorowy 400g, suszone warzywa 100g, keczup, chleb
7.Ola Krawczyk: 0,5 kg kiełbasy, suszone warzywa 100g, puszka tuńczyka, 3 sosy serowe, papryka, 4 paczki purre,
8.Michał Łasica: 0,5 kg kiełbasy, suszone warzywa 100g, puszka tuńczyka, 3 sosy serowe, 2 papryki, musztarda, ogórek, 6 torebek ryżu
9. Krzysiek Matysiak: 0,5 kg kiełbasy, suszone warzywa 100g, puszka tuńczyka, 3 sosy serowe, papryka, 2 ogórki, 4 torebki ryżu
10.Monika Mróz: 0,5 kg kiełbasy, suszone warzywa 100g, makaron paczka 400g, 2 papryki, musztarda, suszone warzywa 100g, puszka tuńczyka
11.Basia Skompska: kasza gryczana 4 torebki, makaron paczka 400g , kasza mazurska 1 kg,
12.Gosia Staroń: kasza gryczana 4 torebki, 3 sosy pomidorowe, makaron paczka 400g, kasza mazurska 1 kg
13.Wojtek Zając: 4 paczki pure, 3 sosy pomidorowe, ryż 4 torebki, makaron paczka 400g, sól 0,5 kg
14.Ewa Janczarek: kasza gryczana 4 torebki, makaron paczka 400g, ryż 4 torebki, puszka tuńczyka, 3 sosy serowe, suszone warzywa 100g, kostki rosołowe 5 szt
15.Wojtek Szypuła: kasza gryczana 6 torebek, mielonka 400g, cebula, puszka tuńczyka, parówki 0,5 kg
16. Jędrek Ochremiak: 4 paczki purre, mielonka 400g, 3 sosy myśliwskie,2 cebule, parówki 0,5 kg
17. Tomek Weksej: 4 paczki purre, mielonka 400g, 3 sosy myśliwskie, cebula, ogórek, parówki 0,5 kg
18. Asia Zakrzewska: 4 paczki purre, mielonka 400g, cebula, papryka, parówki 0,5 kg
proponuję również poczekać z zakupami do środowego spotkania
pozdrawiam
beata