A oto pełne menu:
Sobota 9.02.
Śniadańsko: kanapki z drogi i jajko na twardo ugotowane przed wyjazdem
Wedle uznania, po jajku na głowę
Lunch: krupnik ze zmrożonej włoszczyzny i bulionu, z kiełbą i drobną kaszą jęczmienną
Maluch
1 kg kaszy jęczmiennej, 800g mrożonej włoszczyzny, 12 bulionów, 70 g kiełby/os, czyli 10 kiełb
Obiadokolacja: już usmażony gulasz z kurczaka, ryż, (od)mrożona marchewka z groszkiem, sos czosnkowy Magda Cz.
1 kg piersi z kurczaka, po torebce ryżu (15 sztuk), 2 op marchewki z groszkiem, 4 sosy
Niedziela 10.02.
Śniadańsko: kuskus a la Łazarz z bananami, (kanapki) Magda B.
Kuskus 4x400g, orzechy (różne), rodzynki, żurawina po 100g, 15 bananów (ok. 1,5 kg)
Lunch: (od)mrożone kopytka z cebulką i kiełbą i rosół instant w kubku [oddzielnie] Yeti
Kopytka 2 kg, 1 kg cebuli usmażonej w maśle roślinnym w menażce, po kiełbie, po 2 torebki gorącego kubka
Obiadokolacja: kasza gryczana, kiełba, mieszanka mrożona leczo, sos chrzanowy Piotrek G.
Po 100 g kaszy/os (15 torebek), 2x400g kiełby suchej krakowskiej, leczo 2 op. po 450g, 4 sosy
Poniedziałek 11.02.
Śniadańsko: kanapki z serem i pasztetem + parówki z keczupem i musztardą Łazarz
2 chleby białe, 2 razowe, ser żółty krojony 500g, pasztety PROFI z koperkiem, pomidorami, papryką, łososiowy, po 2 parówki (razem 30szt – 1,5 kg), keczup 500g, musztarda 250g
Lunch: kalafiorowa z mrożonek z zacierkami i parówkami na bulionie Paulina
12 bulionów, 3 op. po 450g kalafiorowej, 1,5 kg zacierek, 1 kg parówek, 13 trójkącików śmietankowych Hochland (2 okrąglaki)
Obiadokolacja: mięsiwo mielone doprawione i podsmażone przed wyjazdem, makaron półokrągły jak ogon dinozaura, sos bolognese, groszek i kukurydza z puszki Paweł
1 kg mięsa, 1,5 kg makaronu (3 opakowania po 500g), 5 sosów, 2 puszki groszku i 1 kukurydzy, starty żółty ser 400g
Wtorek 12.02.
Śniadańsko: kanapki z dżemem, kremem czekoladowym, ser żółty i twarożkowy Ewelina
2 ciemne chleby i 2 biały, dżemik 400g i krem czeko też 400g, płaskie twarożki śmietankowy i paprykowy
Lunch: rosół z bulionu na mrożonej włoszczyźnie z makaronem (mini muszelki) i parówkami Józia
12 bulionów, 750 g włoszczyzny, 1,5 kg kluchów, po parówce (15 sztuk)
Obiadokolacja: ryż, soczewica z cebulą, kiełbą suszoną i majerankiem w sosie cygańskim Maciek Szuba
1,5 kg ryżu, kiełba suszona, 2x400g soczewicy, 4 sosy
Środa 13.02. (menu postne – mięso je ten, kto chce)
Śniadańsko: mleko w proszku i płatki owsiane z bakaliami, orzechami, cynamonem Przemek
400g mleka sproszkowanego, 2x500g płatków owsianych, po 200g orzechów, śliwek i rodzynki suszonych,1 op cynamonu
Lunch: czerwony barszczyk z uszami Przemek
1,5 kg uszek z kapustą i grzybami, barszczyk w proszku 3 x 72 g
Obiadokolacja: ryż, tuńczyk z puszki, czarne i zielone oliwki, pomidory w sosie z puszki Grzesiek
Po torebce ryżu na głowę, 7 tuńczyków w oleju, 2xoliwki po 200ml, 2 puszki pomidorów, 2x ser feta na życzenie Pawła
Czwartek 14.02.
Śniadańsko: mleko w proszku i płatki ryżowe z bakaliami, orzechami, cynamonem Gabrysia
400g mleka sproszkowanego, 2x500g płatków ryżowych, po 200g orzechów, żurawiny i morele suszone, 1 op cynamonu
Lunch: (od)mrożony barszcz ukraiński z parówkami
Po parówce (16 sztuk), 12 bulionów, 2 op. po 450g barszczu
Obiadokolacja: łazanki z kiełbą, cebulą i mrożona brukselka w sosie myśliwskim
1,5 kg łazanek, po kiełbie, 4 cebule, 2x450g brukselka, 4 sosy
Piątek 15.02.
Śniadańsko: kuskus a la Łazarz
Kuskus 4x400g, orzechy (różne), rodzynki, żurawina po 200g, świeże banany/prażone jabłko/brzoskwinki w puszce
Lunch: odmrożone pierogi z kapustą/mięsem/grzybami i barszczyk instant
3x450g pierogów z kapustą i grzybami, po 2 barszczyki instant
Obiadokolacja: kasza jęczmienna, kiełba w sosie pieczarkowym, korniszony
Po100 g kaszy/os, po kiełbie, 4 sosy, po 2-3 korniszony
Sobota 16.02.
Śniadańsko: kanapki i jajeczniczka z cebulką i szyneczką
Kupimy w sobotę rano
Lunch i obiadokolacja W CYWILIZACJI !!!