Re: PRZEJŚCIE WIOSENNE - wątek informacyjno-organizacyjny
: 2010-04-29, 13:34
Jadłospis
W każdej podgrupie w ciągu pierwszych 4 dni będziemy jeść:
Pierwszy obiad:8- 9 torebek ryżu, ok. 1 kg kurczaka, 3 sosy pięć smaków, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasoli czerwonej
Drugi obiad: 8 - 9 torebek kaszy gryczanej, ok. 1 kg kiełbasy ,3 sosy pomidorowe, 100 g warzyw suszonych
Trzeci obiad : pure ziemniaczane, ok. 1 kg mielonki, 3 sosy myśliwskie, 100 g suszonych warzyw
Czwarty obiad: makaron (3 paczki), Tuńczyk 6 puszek, 3 sosy serowe, 2 puszki kukurydzy, suszona pietruszka, czosnek
1 x śniadanie : kaszka 4 , bakalie ok. 900 g
1 x Śniadanie: parówki ok. 1 kg, 2 chleby, 1 keczup, 1 musztarda
1 x Śniadanie, 2 x kolacja: 2- 3 chleby, 2 pasztety, 3 serki, 1 ogórek, 1 papryka, 1 cebula, rzodkiewka,
kolacja Pomidorowa: 1 kg ryżu sypkiego, 400 g przecieru pomidorowego, 100 g suszonych warzyw
kolacja Krupnik: 1 kg kaszy mazurskiej, 10 kostek rosołowych, 100 g suszonych warzyw
Co zabieramy :
Każdy:
Torebka ryżu
Torebka kaszy gryczanej
Torebka pure ziemniaczanego
Chleb krojony 500g
2 serki
2 pasztety
1,5 l wody
2 kaszki mleczno-ryżowe
Bakalie 400 g (w tym po 100g do dwóch śniadań oraz 200g na przegryzkę)
4 czekolady
Kabanosy – paczka
50 torebek herbaty
cukier w butelce o,5 l
Basia: 1 puszka kukurydzy, 2 puszki tuńczyka, kiełbasa 0,3 kg, warzywa suszone 100g, 3 sosy pomidorowe, 3 sosy serowe, kostki rosołowe 10 szt, mielonka 200g
Ola: makaron rurki paczka 400-500g, ryż sypki 1 kg, 3 sosy 5 smaków, 3 sosy myśliwskie
Gosia: 2 puszki tuńczyka, kiełbasa 0,4 kg, mielonka 300g, 3 sosy myśliwskie, warzywa suszone 200g, dżem
Beata: kurczak 700g, 3 sosy 5 smaków, puszka fasoli czerwonej przyprawy bazylia, oregano, pieprz, papryka ostra, carry, gyros, czosnek, warzywa suszone 100g, sól w butelce 0,5 l, rzodkiewka, puszka rybna
Krzysiek: 1 puszka tuńczyka, 3 sosy serowe, makaron rurki paczka 400-500g, kasza mazurska 1 kg
Wojtek Z.: 2 puszki tuńczyka, makaron rurki paczka 400-500g, mielonka 200g, warzywa suszone 100g, ogórek, papryka, 3 sosy pomidorowe, puszka makreli
Adam: 1 puszka tuńczyka, 3 sosy serowe, makaron rurki paczka 400-500g, kasza mazurska 1 kg
Monika: 2 puszki tuńczyka, kiełbasa 0,5 kg, mielonka 300g, 3 sosy myśliwskie, warzywa suszone 100g, dżem
Grażyna: 1 puszka kukurydzy, kiełbasa 0,5 kg, warzywa suszone 100g, 3 sosy pomidorowe, 3 sosy serowe, kostki rosołowe 10 szt,
Michał: makaron rurki paczka 400-500g, ryż sypki 1 kg, 3 sosy 5 smaków, 3 sosy myśliwskie
Marcin: mielonka 400 g, warzywa suszone 100g, 2 puszki kukurydzy, ogórek, 1 puszka tuńczyka
Karol: 2 puszki tuńczyka, makaron rurki paczka 400-500g, mielonka 200g, warzywa suszone 100g, ogórek, papryka, 3 sosy pomidorowe
Mikołaj: kurczak 1 kg, 3 sosy 5 smaków, puszka fasoli czerwonej przyprawy bazylia, oregano, pieprz, papryka ostra, carry, gyros, czosnek, warzywa suszone 100g, sól w butelce 0,5 l, rzodkiewka, chleb
Tomek: parówki 0,5 kg, keczup, przecier pomidorowy 200g, ogórek,2 papryki, 2 cebule,
Jędrek: parówki 0,5 kg, musztarda, przecier pomidorowy 200g, ogórek, cebula, puszka kukurydzy
Ewa: parówki 0,5 kg, keczup, przecier pomidorowy 200g, ogórek, 2 papryki, 2 cebule
Wojtek Sz.: parówki 0,5 kg, musztarda, przecier pomidorowy 200g, ogórek, cebula, puszka kukurydzy
Po pierwszych 4 dniach planujemy zrobić zakupy, proszę więc mieć przygotowane pieniądze.
Będziemy mieć jednak zapasu sosów na wszystkie obiady oraz zapychacz do jednego obiadu dla każdego (pure).
Oczywiście dodatkowo każdy wedle uznania może dokupić sobie batoniki, jumki, zupki chińskie itp.
To chyba tyle.
Do jutra!!!
beata
W każdej podgrupie w ciągu pierwszych 4 dni będziemy jeść:
Pierwszy obiad:8- 9 torebek ryżu, ok. 1 kg kurczaka, 3 sosy pięć smaków, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasoli czerwonej
Drugi obiad: 8 - 9 torebek kaszy gryczanej, ok. 1 kg kiełbasy ,3 sosy pomidorowe, 100 g warzyw suszonych
Trzeci obiad : pure ziemniaczane, ok. 1 kg mielonki, 3 sosy myśliwskie, 100 g suszonych warzyw
Czwarty obiad: makaron (3 paczki), Tuńczyk 6 puszek, 3 sosy serowe, 2 puszki kukurydzy, suszona pietruszka, czosnek
1 x śniadanie : kaszka 4 , bakalie ok. 900 g
1 x Śniadanie: parówki ok. 1 kg, 2 chleby, 1 keczup, 1 musztarda
1 x Śniadanie, 2 x kolacja: 2- 3 chleby, 2 pasztety, 3 serki, 1 ogórek, 1 papryka, 1 cebula, rzodkiewka,
kolacja Pomidorowa: 1 kg ryżu sypkiego, 400 g przecieru pomidorowego, 100 g suszonych warzyw
kolacja Krupnik: 1 kg kaszy mazurskiej, 10 kostek rosołowych, 100 g suszonych warzyw
Co zabieramy :
Każdy:
Torebka ryżu
Torebka kaszy gryczanej
Torebka pure ziemniaczanego
Chleb krojony 500g
2 serki
2 pasztety
1,5 l wody
2 kaszki mleczno-ryżowe
Bakalie 400 g (w tym po 100g do dwóch śniadań oraz 200g na przegryzkę)
4 czekolady
Kabanosy – paczka
50 torebek herbaty
cukier w butelce o,5 l
Basia: 1 puszka kukurydzy, 2 puszki tuńczyka, kiełbasa 0,3 kg, warzywa suszone 100g, 3 sosy pomidorowe, 3 sosy serowe, kostki rosołowe 10 szt, mielonka 200g
Ola: makaron rurki paczka 400-500g, ryż sypki 1 kg, 3 sosy 5 smaków, 3 sosy myśliwskie
Gosia: 2 puszki tuńczyka, kiełbasa 0,4 kg, mielonka 300g, 3 sosy myśliwskie, warzywa suszone 200g, dżem
Beata: kurczak 700g, 3 sosy 5 smaków, puszka fasoli czerwonej przyprawy bazylia, oregano, pieprz, papryka ostra, carry, gyros, czosnek, warzywa suszone 100g, sól w butelce 0,5 l, rzodkiewka, puszka rybna
Krzysiek: 1 puszka tuńczyka, 3 sosy serowe, makaron rurki paczka 400-500g, kasza mazurska 1 kg
Wojtek Z.: 2 puszki tuńczyka, makaron rurki paczka 400-500g, mielonka 200g, warzywa suszone 100g, ogórek, papryka, 3 sosy pomidorowe, puszka makreli
Adam: 1 puszka tuńczyka, 3 sosy serowe, makaron rurki paczka 400-500g, kasza mazurska 1 kg
Monika: 2 puszki tuńczyka, kiełbasa 0,5 kg, mielonka 300g, 3 sosy myśliwskie, warzywa suszone 100g, dżem
Grażyna: 1 puszka kukurydzy, kiełbasa 0,5 kg, warzywa suszone 100g, 3 sosy pomidorowe, 3 sosy serowe, kostki rosołowe 10 szt,
Michał: makaron rurki paczka 400-500g, ryż sypki 1 kg, 3 sosy 5 smaków, 3 sosy myśliwskie
Marcin: mielonka 400 g, warzywa suszone 100g, 2 puszki kukurydzy, ogórek, 1 puszka tuńczyka
Karol: 2 puszki tuńczyka, makaron rurki paczka 400-500g, mielonka 200g, warzywa suszone 100g, ogórek, papryka, 3 sosy pomidorowe
Mikołaj: kurczak 1 kg, 3 sosy 5 smaków, puszka fasoli czerwonej przyprawy bazylia, oregano, pieprz, papryka ostra, carry, gyros, czosnek, warzywa suszone 100g, sól w butelce 0,5 l, rzodkiewka, chleb
Tomek: parówki 0,5 kg, keczup, przecier pomidorowy 200g, ogórek,2 papryki, 2 cebule,
Jędrek: parówki 0,5 kg, musztarda, przecier pomidorowy 200g, ogórek, cebula, puszka kukurydzy
Ewa: parówki 0,5 kg, keczup, przecier pomidorowy 200g, ogórek, 2 papryki, 2 cebule
Wojtek Sz.: parówki 0,5 kg, musztarda, przecier pomidorowy 200g, ogórek, cebula, puszka kukurydzy
Po pierwszych 4 dniach planujemy zrobić zakupy, proszę więc mieć przygotowane pieniądze.
Będziemy mieć jednak zapasu sosów na wszystkie obiady oraz zapychacz do jednego obiadu dla każdego (pure).
Oczywiście dodatkowo każdy wedle uznania może dokupić sobie batoniki, jumki, zupki chińskie itp.
To chyba tyle.
Do jutra!!!
beata