Jadłospis Kursówka 11-12 grudnia (będziemy chodzić dużo i naprawdę dużo jeść!!!!
)
Jedziemy na dwa dni, dlatego przewiduje ( opierałem się na doświadczeniach z dwóch poprzednich kursówek):
Sobota
- rano ok. 10 - śniadanie z kanapek jeszcze przygotowanych w Warszawie do pociągu ( warto żeby każdy miał po dwie kanapki więcej) + herbata z termosów ( zabrana z domu)
-obiad-wieczorem , godz niewiadoma:-) plan jest na makaron świderki z sosem pomidorowym, kiełbasą, kukurydzą z puszki, ziołami i serem żółtym
- kolacja ( późna) – kanapki + herbata z ogniska
Niedziela
– rano – śniadanie – barszcz czerwony z uszkami + kanapki + herbata z ogniska ( myślę że warto zrobić więcej kanapek rano, tak by starczyło na posiłek w ciągu dnia ( wszystko w zależności od aury i możliwości rozpalenia ognisk )
- posiłek w ciągu dnia-jak wyżej ( z kanapek z rana + herbat z termosów )
-wieczorem – obiad w knajpie, w Chabówce, własnym kosztem oczywiście.
List obejmuje 10 kursantów z listy oraz 2 naszych przewodników.
Oczywiście zabieramy ze sobą do „ rytualnego przegryzania” kabanosy, czekolady, bakalie. I tak każdy niech zabierze ze sobą jedną czekoladę, osoby z nr parzystym bakalie, a nieparzystym opakowanie kabanosów( na oko 10 szt w opakowaniu ), oraz obowiązkowo każdy 1,5 l butelkę wody.
Fakultatywnie zabieramy ze sobą chińskie zupki – jak kto lubi, cukier oraz batony. Ważne aby na naszą grupę przypadało co najmniej 4 termosy ( będzie zimo, więc gorąca herbata wskazana )im więcej tym lepiej. W razie czego posiadam jeden duży litrowy i go zabieram.
1. Magdalena Rokicka– makaron świdry 500 g, 2 sosy czerwone(takie w torebkach do rozrobienia), sól, ser żółty 400 g – najlepiej krojonego , 2 ogórki, 2 papryki
2. Paweł Marciniak (instruktor) -makaron świdry 500 g, 2 sosy czerwone(w torebkach do rozrobienia), herbata czarna 20 torebek, dżem
3. Olga Kurek -makaron świdry 500 g, 2 sosy czerwone(w torebkach do rozrobienia), przyprawy (zioła prowansalskie, pieprz, słodka papryka), 200 g sera żółtego w plastrach
4. –Tomasz Wolszczak - makaron świdry 500 g, 2 razy pasztet( w lekkich opakowaniach ok. 350g), ser żółty (ok 200g, najlepiej pokrojonego już na plasterki) , multiwitamina – 1 tubka
5. Jan Górski - chleb biały krojony ( ok.500g),kukurydza(puszka), herbata owocowa 20 szt.2 razy serek do smarowania, 0,5 kg kiełbasy do obiadu ( najlepiej pokrojonej i dobrej)
6. Michał Kaźmierowski- chleb biały krojony (ok.500g),2 razy pasztet( w lekkich opakowaniach ok. 350g), wedlina krojona na kanapki ok. 300 g
7. Tomasz Bronisz - chleb biały krojony ( ok.500g), 0,5 kg kiełbasy do obiadu (dobrej i pokrojonej), kukurydza(puszka), 1 serek topiony do smarowania
8. Maja Stelmach - chleb biały krojony (ok.500g), 0.5 kg kiełbasy do obiadu (dobrej – i najlepiej zawczasu pokrojonej ), herbata czarna 40 sz.,
9 Monika Ołów - chleb biały krojony (ok.500g), wędlina krojona na kanapki pakowana hermetycznie ok. 300 g, 1 papryka , 1 ogórek
10 Aleksander Szczęsny – chleb biały krojony (ok. 500 g) , 5 torebek barszczu czerwonego instant ( w większych opakowaniach 3-4 osoby- nie chodzi mi o tzw. Gorące kubki ), 2 razy pasztet (w lekkich opakowaniach ok. 350g)
11.- Michał Górski 2 opak. uszek do barszczu czerwonego ( razem ok. 1 kg – najlepiej takie niemrożone – będą szybciej się gotować), 1 ogórek
12. Marta Cobel – Tokarska- (instruktor) chleb biały krojony (ok.500g), 1 ogórek, wędlina krojona na kanapki pakowana hermetycznie ok. 300 g, 1 serek topiony do smarowania