II kursówka 17-18.11.2012
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Hej, biorę namiot 2 os.
PKS z Kamienicy w niedziele odjeżdża 16.28
Zgłaszam się do tematu: Infrastruktura turystyczna w Gorcach
PKS z Kamienicy w niedziele odjeżdża 16.28
Zgłaszam się do tematu: Infrastruktura turystyczna w Gorcach
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Namioty dla 10/13 osób.
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Dwa lata temu ten sam PKS, tylko z Przysłopia nie zabrał nas bo się nie zatrzymał. Było ciekawie.
- Jędrzej Ochremiak
- Posty: 206
- Rejestracja: 2007-04-02, 17:58
- Lokalizacja: Warszawa
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Krzychu nie strasz... to było tylko dwa lata temu?
Bardzo licze na to, że będzie ciekawie;)
J.
Bardzo licze na to, że będzie ciekawie;)
J.
DRUNIA
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Ja tylko nawołuję, żeby na taką ewentualność się dobrze przygotować. My dopiero czwartego lub piątego busiarza zastaliśmy w stanie pozwalającym na jazdę. Reszta w niedzielę była w stanie wskazującym.
-
- Posty: 23
- Rejestracja: 2012-11-12, 23:49
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Czy wszyscy jadący na kursówkę sa studentami i mają legitymacje? Potrzebna jest ta informacja do biletu grupowego na pociąg, jeśli chcemy taki mieć.
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Dzięki za uwagi. Dzisiaj na spotkaniu podamy poprawiony jadłospis-gramy, przydzial na osoby itd.
P.S-Zupa wzbudza kontrowersje Robiąc ją możemy udowodnić nasze surwiwalowe zdolności, ale oczywiści biorąc chińską zaoszczędzimy czas i siły-liczę,że uda nam się dzisiaj ustalic optymale rozwiązania.
Gabi (& Kaja)
P.S-Zupa wzbudza kontrowersje Robiąc ją możemy udowodnić nasze surwiwalowe zdolności, ale oczywiści biorąc chińską zaoszczędzimy czas i siły-liczę,że uda nam się dzisiaj ustalic optymale rozwiązania.
Gabi (& Kaja)
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Zamknięcie tematu sprzętu!
Namioty zabierają:
Jędrzej
Mikołaj
Adam
Ewelina
Bartek
Magda
Garnkami opiekować się będą:
Łazarz i Magda
Nad apteczkami sprawować pieczę będą:
Paulina i Gabrysia
Siekierę taszczyć będzie
Mikołaj (jak dziwnie pisze się o sobie w 3 os. )
Jeszcze jedna prośba, jeśli ktoś jest w posiadaniu jakiejś sążnistej, starej, nie gumowej rękawicy, niech koniecznie zabierze, przyda się przy wyciąganiu garów z ogniska
I jeszcze jedno, nie wiem, czy to nie zbyt wielka fanaberia, i czy jest na to miejsce, ale może warto, żeby ktoś zabrał aparat fotograficzny? Ot, taka luźna propozycja.
Pozdrawiam,
Miki
Namioty zabierają:
Jędrzej
Mikołaj
Adam
Ewelina
Bartek
Magda
Garnkami opiekować się będą:
Łazarz i Magda
Nad apteczkami sprawować pieczę będą:
Paulina i Gabrysia
Siekierę taszczyć będzie
Mikołaj (jak dziwnie pisze się o sobie w 3 os. )
Jeszcze jedna prośba, jeśli ktoś jest w posiadaniu jakiejś sążnistej, starej, nie gumowej rękawicy, niech koniecznie zabierze, przyda się przy wyciąganiu garów z ogniska
I jeszcze jedno, nie wiem, czy to nie zbyt wielka fanaberia, i czy jest na to miejsce, ale może warto, żeby ktoś zabrał aparat fotograficzny? Ot, taka luźna propozycja.
Pozdrawiam,
Miki
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Czy moge jeszcze się zgłosic do tematu tradycje pasterskie?
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Hej
Biorę aparat foto jak by co
Mal
Biorę aparat foto jak by co
Mal
Re: II kursówka 17-18.11.2012
OSTATECZNY, PRAWIDŁOWY JADŁOSPIS NA 13 OSÓB:
Każdy uczestnik zabiera własny prowiant (np. kanapki) na piątkową kolację + zachęcamy do zabrania w ramach osobistego prowiantu: 1,5 l wody, gorące kubki, słodycze, bakalie, termos itp.
Prosimy każdego o zabranie do wspólnego prowiantu: po 2 kabanosy,1 jajko na twardo, po 100g kaszy gryczanej, dowolną ilość kiełbasy (np. jałowcowej) na sobotni obiad (100-150g w zalezności od apetytu).
Śniadanie sobota:
• Kanapki :3 chleby ciemne 500g, 2 chleby jasne 500g, 3 ogórki zielone, pęczek rzodkiewek, po gotowanym jajku, 3 pasztety po 130g, 2 dżemy po 240g, 2 x serek śmietankowy do smarowania po 200g
Przekąska grupowa sobota:
• 500g bakalii
• 5 paczek ciastek holenderskich czekoladowych
• 13 kabanosów
Obiad sobota:
• Po 100 g kaszy gryczanej, 4 sosy w proszku , 3 puszki kukurydzy po 240g, 3 puszki groszku po 240g, każdy zabiera po ok.150 g kiełbasy
• herbata z cytryną
Kolacja sobota:
• zupa jarzynowa w proszku x 4, kasza manna 800g
• herbata z cytryną
Śniadanie niedziela:
• 1,2 kg kaszy kuskus, bakalie 500g, 7 bananów
• herbata z cytryną
Przekąska grupowa niedziela:
• 13 kabanosów
• 7 tabliczek czekolady
Obiadokolacja niedziela:
• Pyszna, w cywilizacji
Produkty do podziału na kursantów: 1. Chleb ciemny 500g, serek Twój Smak 200g, ogórek, 2 cytryny, czekolada 100g ADAM G.
2. Chleb ciemny 500g, serek Twój Smak 200g, ogórek,dżem 280g, 2xczekolada 100g GABI K.
3. Chleb ciemny 500g, ogórek, 1 pasztet 130g, dżem 280g, 250g bakalii ŁAZARZ K.
4. Chleb jasny 500g, 1 pasztet 130g, pęczek rzodkiewek, sól 100g, czekolada 100g PAULINA K.
5. Chleb jasny 500g, 1 pasztet 130g, herbata 50 torebek, 2 cytryny MAGDA W.
6. 4xsos w proszku (1 na 4 os), czekolada 100g + gary lub apteczka STANISŁAW S.
7. Kukurydza 240g, groszek 240g, bananx3, 1paczka ciastek holenderskich czeko. BARTEK L.
8. Kukurydza 240g, groszek 240g, bananx2, cukier-0,5l w plastikowej butelce MAGDA B.
9. Kukurydza 240g, groszek 240g, bananx2, 250g bakalii EWELINA R.
10. Kasza kuskus 300g, bakalie 250g, 1paczka ciastek holenderskich czeko. MIKOŁAJ W.
11. Kasza kuskus 300g, bakalie 250g, 1paczka ciastek holenderskich czeko. JĘDRZEJ O.
12. Kasza kuskus 300g, kasza manna400g, 1paczka ciastek holenderskich czeko, czekolada 100g MAGDA P.
13. Kasza kuskus 300g, kasza manna 400g, 1paczka ciastek holenderskich czeko., czekolada 100g KAJA R.
= ok.13 zł/os, ok.1kg/os
Powodzenia w zakupach
P.S-W razie pytań dzwońcie 785487247-gabi
Każdy uczestnik zabiera własny prowiant (np. kanapki) na piątkową kolację + zachęcamy do zabrania w ramach osobistego prowiantu: 1,5 l wody, gorące kubki, słodycze, bakalie, termos itp.
Prosimy każdego o zabranie do wspólnego prowiantu: po 2 kabanosy,1 jajko na twardo, po 100g kaszy gryczanej, dowolną ilość kiełbasy (np. jałowcowej) na sobotni obiad (100-150g w zalezności od apetytu).
Śniadanie sobota:
• Kanapki :3 chleby ciemne 500g, 2 chleby jasne 500g, 3 ogórki zielone, pęczek rzodkiewek, po gotowanym jajku, 3 pasztety po 130g, 2 dżemy po 240g, 2 x serek śmietankowy do smarowania po 200g
Przekąska grupowa sobota:
• 500g bakalii
• 5 paczek ciastek holenderskich czekoladowych
• 13 kabanosów
Obiad sobota:
• Po 100 g kaszy gryczanej, 4 sosy w proszku , 3 puszki kukurydzy po 240g, 3 puszki groszku po 240g, każdy zabiera po ok.150 g kiełbasy
• herbata z cytryną
Kolacja sobota:
• zupa jarzynowa w proszku x 4, kasza manna 800g
• herbata z cytryną
Śniadanie niedziela:
• 1,2 kg kaszy kuskus, bakalie 500g, 7 bananów
• herbata z cytryną
Przekąska grupowa niedziela:
• 13 kabanosów
• 7 tabliczek czekolady
Obiadokolacja niedziela:
• Pyszna, w cywilizacji
Produkty do podziału na kursantów: 1. Chleb ciemny 500g, serek Twój Smak 200g, ogórek, 2 cytryny, czekolada 100g ADAM G.
2. Chleb ciemny 500g, serek Twój Smak 200g, ogórek,dżem 280g, 2xczekolada 100g GABI K.
3. Chleb ciemny 500g, ogórek, 1 pasztet 130g, dżem 280g, 250g bakalii ŁAZARZ K.
4. Chleb jasny 500g, 1 pasztet 130g, pęczek rzodkiewek, sól 100g, czekolada 100g PAULINA K.
5. Chleb jasny 500g, 1 pasztet 130g, herbata 50 torebek, 2 cytryny MAGDA W.
6. 4xsos w proszku (1 na 4 os), czekolada 100g + gary lub apteczka STANISŁAW S.
7. Kukurydza 240g, groszek 240g, bananx3, 1paczka ciastek holenderskich czeko. BARTEK L.
8. Kukurydza 240g, groszek 240g, bananx2, cukier-0,5l w plastikowej butelce MAGDA B.
9. Kukurydza 240g, groszek 240g, bananx2, 250g bakalii EWELINA R.
10. Kasza kuskus 300g, bakalie 250g, 1paczka ciastek holenderskich czeko. MIKOŁAJ W.
11. Kasza kuskus 300g, bakalie 250g, 1paczka ciastek holenderskich czeko. JĘDRZEJ O.
12. Kasza kuskus 300g, kasza manna400g, 1paczka ciastek holenderskich czeko, czekolada 100g MAGDA P.
13. Kasza kuskus 300g, kasza manna 400g, 1paczka ciastek holenderskich czeko., czekolada 100g KAJA R.
= ok.13 zł/os, ok.1kg/os
Powodzenia w zakupach
P.S-W razie pytań dzwońcie 785487247-gabi
Re: II kursówka 17-18.11.2012
A czy w końcu została zabrana z siedziby dodatkowa pokrywka? Bo gar, którego wczoraj nie było jest o nią stratny po pierwszej kursówce...
I rozumiem, że jedzenie, które kupujemy nie jest jedzeniem, które nosimy? Bo ja nadal proponuję, aby banany szły sobie w garze...
I rozumiem, że jedzenie, które kupujemy nie jest jedzeniem, które nosimy? Bo ja nadal proponuję, aby banany szły sobie w garze...
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Warto dla poprządku aby jedzenie nosic wedlug przepisania do produktową ale z bananami zrobimy wyjątek-pojdą do garnka, a Twoje rzeczy dorzucimy naszym krzepkim mężczyznom ;P
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Cierpimy na deficyt pokrywek. Jeśli chcecie możecie kupić pokrywkę/przykrywke i po okazaniu paragonu zwrócimy (kierownictwo zwróci, dokładnie Olga) Wam pieniądze.
gosia staroń
Re: II kursówka 17-18.11.2012
Parę osób prosiło mnie wczoraj o adres miejsca, gdzie można zalaminować mapę:
Centrum Kartografii
Grochowska 258/260 (przy skrzyżowaniu z ulicą Siennicką)
Jeśli jednak ktoś chce to zrobić jeszcze przed kursówką, to warto udać się tam dzisiaj, bo często nie robią od ręki (i mapa będzie do odbioru jutro - chyba oczywiście, że ktoś ma szczęście i trafi akurat na moment, kiedy będzie odpowiedni pracownik)
Centrum Kartografii
Grochowska 258/260 (przy skrzyżowaniu z ulicą Siennicką)
Jeśli jednak ktoś chce to zrobić jeszcze przed kursówką, to warto udać się tam dzisiaj, bo często nie robią od ręki (i mapa będzie do odbioru jutro - chyba oczywiście, że ktoś ma szczęście i trafi akurat na moment, kiedy będzie odpowiedni pracownik)