![alien :alien:](./images/smilies/alien.gif)
![alien :alien:](./images/smilies/alien.gif)
Moja propozycja:
SOBOTA
Śniadanie1: owsianka + żurawina + masło orzechowe + pestki dyni <na osobę: 50g płatków na wodzie + garść żurawiny + garść pestek dyni + łyżka masła orzechowego>
??W trasie: kanapki, czekolada, bakalie, orzechy, herbata w termosie ?? <po dwie kanapki na osobę --> nie wiem czy to też trzeba ogarniać czy bez kanapek + 60g orzechów/bakalii na osobę + 1 czekolada na osobę>
Obiad 1: makaron sojowy/ryżowy + granulat sojowy + papryka + sos pieczeniowy jasny z torebki + pestki dyni
* mięsna wersja + kabanosy – na spotkaniu dwie osoby się zgłosiły z mięsną wersją, więc ilość kabanosów dla dwóch osób
<na osobę: makaron sojowy 100g + 25g granulatu sojowego z przyprawami + 1/2 papryki na osobę + garść pestek z dyni + *dla mięsnej wersji 100g kabanosów>
Kolacja1: zupa:
• Soczewica 500g
• Kostka grzybowa/warzywna x9 kostek (zrobimy bulion z ok. 4,5l)
• Koncentrat pomidorowy x1 mały słoiczek
• Cebula x3
• Marchewka x3
• Ziemniak x6
• Mleczko kokoswe x3 puszki – opcjonalnie, bo daje fajny smak, ale to dodatkowy ciężar więc nie wiem czy jest sens
• Przyprawy: garam masala, sól, pieprz, czosnek, kmin rzymski
• Olej do podmsażenia warzyw
<na osobę: 450ml: soczewica 45g + warzywka>
NIEDZIELA
Śniadanie2: jaglanka + morele + pestki dyni <na osobę: 50g płatków na wodzie + garść moreli + garść pestek dyni>
Kolacja1:
•opcja1: jeśli mamy patelnię – naleśniki ok.20 sztuk (po ok.2 naleśniki na osobę) <ale nie jestem pewna czy to dobry pomysł, bo nigdy nie robiłam naleśników na menażce (musiałabym najpierw spróbować w domu, jeśli wyrazicie chęć naleśników na kolację) plus może się to okazać zbyt czasochłonne dla tylu osób> :
1000 ml wody
400 g mąki tortowej
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
olej do smażenia
plus masło orzechowe, dżem porzeczkowy lub inny[/color]
• opcja2: tosty (będą potrzebne dwa kamienie rozgrzane w ogniu):
chleb tostowy
ser zółty
pomidor
cebula
zioła prowansalskie
• opcja3 : tofucznica (alternatywa jajecznicy):
kostka tofu bazyliowego x6
pomidor x6
cebula x4
chleb krojony po 3 kromki na osobę czyli ok. x3 bochenki
przyprawy
Obiad2: pizza w pizzerii