Pamiętajcie proszę o wpłaceniu I raty za kurs przed wyjazdem na kursówkę.
Przypominam, że jest to 100zł płatne na konto:
11 2130 0004 2001 0609 0799 0003
Tytułem: Imię i nazwisko kursanta/ I rata 37KPG

Uciekasz z odpowiedzią na pytanie ile ten granulat musi się namaczać, żeby zmięknąć. W każdym razie widzę, że zauważasz problem jakim jest zajętość dwóch garów i niemożliwość gotowania wody na herbatę. Jeśli chcesz pozostać przy tej potrawie, to widzę tylko jeden sensowny sposób jej przygotowania:klaudik pisze:Oj poprawka z tym granulatem - on musi nabrać smaku i chciałam zalać go wodą z kostką grzybową (teraz zauważyłam że gdzieś mi uciekła) i przyprawami, a jak wchłonie wodę to dać resztę składników- paprykę i groczek.
I teraz pytanie z tymi wersjami. Bo jeśli tylko dwie osoby bez mięsa to im tylko dać granulat a reszcie równowartość w postaci kiełbasy czy tak jak było że wszyscy granulat tylko w mięsnych wersjach jest go mniej plus Kiełbasa?
Bo jeśli tylko dwie porcje miałyby być z grnaualtem to lepiej zalać i przyprawić go w menazkach. Wtedy sos i skladniki by się wymieszało w drugim garze, ewentualnie z ugotowana kaszą albo w garze po kaszy (wtedy w drugim garze można by jednocześnie robić herbatę) i można by po równo rozdzielać.
Jeśli wszyscy tylko w różnych ilościach to chyba lepiej w garze zalać z przyprawami i wymieszać z sosem, papryką i groszkiem, zabrać wege wersję i dorzucić kiełbasy do gara i dalej porozdzielać.
Tak. Ewentualnie można będzie zamienić zupę sobotnią z niedzielną.klaudik pisze:Co do kolacji niedzielnej to ryż z jabłkami zastąpić barszczem, tak?
Można też wymyślić inny zagęstnik do zupy np. makaron. W przeliczeniu na jednostkę masy byłby bardziej pożywny niż warzywa z puszki.klaudik pisze:I co do sobotniego obiadu i warzyw suszonych to można poszukać tych warzyw co mówisz albo dorzucić coś puszkowego np. kukurydzę, ale to kolejny ciężar a te warzywa chyba lepiej będą pasować skoro to ma być zupa.
Wolu pisze: Uciekasz z odpowiedzią na pytanie ile ten granulat musi się namaczać, żeby zmięknąć. W każdym razie widzę, że zauważasz problem jakim jest zajętość dwóch garów i niemożliwość gotowania wody na herbatę