Zmiany na stronie (i forum)

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
wex

Zmiany na stronie (i forum)

Post autor: wex »

Dzisiaj po raz pierwszy zauważyłem wątek założony przez spamerów. Oznacza to, że adres naszego forum dostał już się w "ręce" spambotów. W związku z tym pisanie dostępne jest tylko dla osób zalogowanych.
wex

Re: Zmiany na stronie (i forum)

W związku ze zmasowanym atakiem spamerów i faktem, że postów o "lekkiej" tematyce zaczynało być więcej niż innych ;) ulepszyłem trochę Captchę (czyli obrazki, z których trzeba spisać kod) - teraz są to niezłe wygibasy, zobaczymy, czy i z nimi spamerzy sobie poradzą.
wex

Jak powszechnie wiadomo członkostwo w SKG ma kilka zalet, te o wymiarze materialnym zostały umieszczone tu: http://www.skg.uw.edu.pl/znizki. W sam raz na okres przedświąteczny.
wex

W dziale "Biblioteka Górska" pojawił się bardzo obszerny spis literatury górskiej - dzieło prezesowskie, Zygi i Pawła.
wex

Jakby ktoś jeszcze nie znał ludzi SKG, to sporo może się dowiedzieć w dziale O nas -> Członkowie SKG. Polecam lekturę, podczas wrzucania niektórych uśmiałem się do łez, inne z kolei zawierają sporo osobistych przemyśleń i wspomnień...

Dzięki wszystkim, którzy poświęcili parę chwil na napisanie tych kilku słów! Pozostałych bardzo gorąco zachęcam do nadrobienia zaległości:)
wex

I, kontynuując: jak ktoś również chce się znaleźć na tej liście, to proszę o przesłanie:
- zdjęcia "legitymacyjnego"
- zdjęcia do artykułu, najlepiej z "działalności górskiej"
- i oczywiście samego tekstu

na mój adres mailowy: tomek.weksej w domenie gmail com.

Standardowy zestaw pytań pomocniczych, przygotowany przez Pawła:
- mój pierwszy raz ( w górach) -kiedy, w jakich okolicznościach, czy to wtedy się zaczęło?
- jeśli nie- to kiedy i w jakich okolicznościach połknęłaś bakcyla?
- co lubisz w górach, jeśli wogóle coś
- jakie góry schodziłeś?
- jak trafiłeś do Klubu
- co ci się podoba w Klubie, jeśli wogóle, czym dla ciebie jest Klub
- moje górskie marzenia
- magiczne miejsca w górach- do których lubisz wracać, choćby myślami, oraz ulubione góry
wex

Garść kolejnych nowości:
- opracowany przez Pawła i Zygę poczet prezesów i zarządów SKG: http://www.skg.uw.edu.pl/poczet-prezesow. Więcej nawet najstarsi górale nie pamiętają.
- opisy Mirka i Maćka Krzyworączki. Co z pozostałymi? ;>
- to już od dłuższego czasu - kalendarz imprez organizowanych przez SKG: http://www.skg.uw.edu.pl/kalendarz/imprezy
Wojtek Grochowski

Post autor: Wojtek Grochowski »

Cześć, drobną propozycję mam, jesli mogę się wtrącić. A jeśli nie powinienem, to też spoko ;-)

Umieściłbym link do kalendarza imprez na stronie startowej - nad Infolistą albo wśród głównych linków na górze, np. za Slajdowiskami :?:

Wojtek
"Somewhere between the bottom of the climb and the summit is the answer the mystery why we climb." ;) - Greg Child
ODPOWIEDZ