kursówka 19-20 grudnia, grupa Litrowego
Re: kursówka 19-20 grudnia, grupa Litrowego
To ile nas jedzie? Mam skalować jakoś jadłospis?
No jacha!
Czekamy. Biorąc pod uwagę, że wszyscy wpłacili bądź zadeklarowali wpłatę kasy za bilety, jedzie nas 13 (Was 11, mnie 1, waletów 1).
Czekamy. Biorąc pod uwagę, że wszyscy wpłacili bądź zadeklarowali wpłatę kasy za bilety, jedzie nas 13 (Was 11, mnie 1, waletów 1).
Kto nie ma brzucha ten kiepsko
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.
Hey,
Jestem szczęśliwym posiadaczem apteczki klubowej, jeśli jest potrzebna na wyjazd, oddam jutro bądź w piątek..
Jeśli nie, oddam do klubu o ile ktoś mi powie kiedy jest otwarte..
Sorki za zamieszanie.
Mój numer 600 551 762.
Pozdrawiam
Kryniak
Jestem szczęśliwym posiadaczem apteczki klubowej, jeśli jest potrzebna na wyjazd, oddam jutro bądź w piątek..
Jeśli nie, oddam do klubu o ile ktoś mi powie kiedy jest otwarte..
Sorki za zamieszanie.
Mój numer 600 551 762.
Pozdrawiam
Kryniak
"W życiu piękne są tylko chwile"
Na wstępie powiem, że wystąpił pewien czynnik dość losowy i zastanawiam się czy jechać. Decyzję podejmę najpóźniej wczesnym popołudniem. Napiszę teraz podział, ale bądźcie czujni bo popołudniu mogą się pojawić u niektórych jakieś dodatkowe warzywa, jeśli się okaże że nie jadę.
*) Każdy bierze:

10) Karol
Jak widać zrobione - Wielki Brat
wszelkie wąty: 693 501 540. Dziś jestem dość zabiegana, więc postarajcie się nie mieć pretensji:P
*) Każdy bierze:
- czekoladę
- 200g ulubionych bakalii
- 1,5l płynów (preferowana jest herbata w termosie, jak możecie - pożyczcie termos) [przy okazji - pamiętajcie o 1,5l plastikowej butelce]
- 2 ogórki
- 3 pasztety (po 160g)
- 3 papryki
- przyprawy
- 2 chleby
- 2 kółka serków topionych
- 4 cebule średnio-sporej wielkości
- 2 chleby
- 500g sera żółtego, krojonego, pakowanego
- 2 chleby
- 4 pasztety (po 160g)
- sos pomidorowy

- 2 chleby
- 4 pasztety (po 160g)
- ketchup
- 500g tudzież 13 kabanosów. Nie wiem ile waży 13 kabanosów, zakombinujcie tak żeby było 13 i żeby wydać powiedzmy max 15zł
- sos pomidorowy

10) Karol
- 600g kuskus
- 400g soczewicy czerwonej (żadna bio ani eko, bo będzie droga, ewentualnie można z puszki (taniej, ale nie tanio:P), wtedy może być zielona)
- 1 cytryna (podobno soczewica lepiej smakuje, jak się ją gotuje z ćwiartkami cytryny - proszę pamiętać i przekazać człowiekowi, który będzie gotował soczewicę)
- 300g kuskus
- 400g soczewicy (uwagi j.w.)
- 3 ostrowie czosnkowe (po 120g)
- 600g kuskus
- 200g suchej kiełbasy
- 50 torebek herbaty (NIE Saga ani Minutka
)
- 300g suchej kiełbasy
Jak widać zrobione - Wielki Brat
wszelkie wąty: 693 501 540. Dziś jestem dość zabiegana, więc postarajcie się nie mieć pretensji:P
Ostatnio zmieniony 2009-12-17, 20:04 przez Magdalena, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozlosowałem ostatnie numerki i poprawiłem poprzednie, gdyż pojawiły się osoby nie jadące z nami.
I uwaga. Wczoraj późnym wieczorem prawdopodobnie pod wpływem trunku instruktor Paveł stwierdził, że jedzie z nami. Zatem:
- jeśli nie jedziesz, zamień siebie na Pavła
- jeśli jedziesz (oby) dopisz go do listy.
Uwaga ta też ma znaczenie dla Andrzeja - brak nam trzech miejsc w namiotach!!!
I uwaga. Wczoraj późnym wieczorem prawdopodobnie pod wpływem trunku instruktor Paveł stwierdził, że jedzie z nami. Zatem:
- jeśli nie jedziesz, zamień siebie na Pavła
- jeśli jedziesz (oby) dopisz go do listy.
Uwaga ta też ma znaczenie dla Andrzeja - brak nam trzech miejsc w namiotach!!!
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.
Oto lista rzeczy, którą każdy powinien mieć ze sobą:
-mapę i kompas
-menażka
-sztućce
-kto nie ma ciepłego śpiwora folia termiczna
-stuptuty
-nóż do smarowania i krojenia
-masa ciepłego odzienia- czapkę, rękawiczki, szalik, gdy nie macie porządnego śpiwora to również drugą warstwę do założenia podczas spania
-kto ma niech weźmie kijki, bo może być ślisko
-czołówkę i/lub latarkę
O 15 Basia powie mi jak ma się jej śpiwór i czy nadaje się do wyjazdu. Niestety ona może nam zapewnić dwójkę, zatem brakuje w tym momencie jeszcze jednego miejsca. Postaram się jeszcze dziś to załatwić.
-mapę i kompas
-menażka
-sztućce
-kto nie ma ciepłego śpiwora folia termiczna
-stuptuty
-nóż do smarowania i krojenia
-masa ciepłego odzienia- czapkę, rękawiczki, szalik, gdy nie macie porządnego śpiwora to również drugą warstwę do założenia podczas spania
-kto ma niech weźmie kijki, bo może być ślisko
-czołówkę i/lub latarkę
O 15 Basia powie mi jak ma się jej śpiwór i czy nadaje się do wyjazdu. Niestety ona może nam zapewnić dwójkę, zatem brakuje w tym momencie jeszcze jednego miejsca. Postaram się jeszcze dziś to załatwić.
No i chyba jeszcze termos z gorącą herbatą!
dysponuję większą ilością termosów niż jeden więc jeśli ktoś nie ma to niech się zgłosi do mnie personalnie i mu personalnie wydzierżawię. A inni którzy nie mają niech się też postarają popytać po rodzinie, wujostwie, dziadostwie i kogo tam kto ma.
Ok mogę załatwić jeszcze jedną trójkę typu igloo, waży to ok 4 kg.
Acha i jak pisałem o Basi to miałem na myśli oczywiście jej namiot, a nie śpiwór:)
- Basia Skompska
hej, sprawdziłam ten drugi namiot. Zmieszczą się do niego 3 osoby z plecakami.
W jednym z pałąków ostatni segment nie jest połączony gumką z innymi, ale myślę, że to nie będzie jakoś bardzo przeszkadzało przy rozstawianiu
Wydaje mi się, że każdy powinien też wziąć folię NRC do rozłożenia w namiocie.
W jednym z pałąków ostatni segment nie jest połączony gumką z innymi, ale myślę, że to nie będzie jakoś bardzo przeszkadzało przy rozstawianiu
Wydaje mi się, że każdy powinien też wziąć folię NRC do rozłożenia w namiocie.
Zdaje mi się, że znam ten namiot. Chyba kiedyś Anka miała go na którymś wyjeździe. Jeśli to ten sam to luzik zupełny. Jest spoko.
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.
- Basia Skompska
tak, to on 
Z małym grzybem na ścianie, ale niegroźnym

Z małym grzybem na ścianie, ale niegroźnym
Nie jadę
grrr
w takim razie Paweł może jechać na moim grupowym? Właśnie, jeżeli można tak zrobić, że ktoś może jechać na moim grupowym to niech się zgłosi na forum i smsowo: 693501540. Dzięki z góry.

w takim razie Paweł może jechać na moim grupowym? Właśnie, jeżeli można tak zrobić, że ktoś może jechać na moim grupowym to niech się zgłosi na forum i smsowo: 693501540. Dzięki z góry.
-
Którą Magdą jesteś?