6. kursówka 10-11.12.2011

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
gosia bartnicka
Posty: 47
Rejestracja: 2010-11-04, 01:07

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: gosia bartnicka »

No nareszcie jedzonko!!! :-D
Awatar użytkownika
Kola
Posty: 21
Rejestracja: 2011-11-02, 09:14

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: Kola »

wszelkie zobowiązania finansowe ;-) uregulowane ,

wiadro i rękawice mam i zabieram

do miłego! :bom:
'Great things are done when men and mountains meet' W.Blake
mal_ruk
Posty: 118
Rejestracja: 2011-10-25, 17:25

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: mal_ruk »

POPRAWIONA WERSJA JEDZENIOWA (NA CZERWONO ZMIANY), kurczak ma byc już smazony/ ugotowany/ wędzony!
1. Przemysław Linke marchew w puszce, dżem/ marmolada w papierku ok. 300g,
2. Gośka Rukasz pasztet 1 *100g, 2 pomidory, ogorek, KURCZAK400g
3. Małgorzata Grabowska 200g POKROJONEJ wędliny, ser feta, papryka
4. Aleksandra Loszczka 100 g POKROJONEJ wędliny, 2 ogórki, KURCZAK 400g
5. Magda Piątek puszka tuńczyka ser feta, papryka, ser zółty POKROJONY 200g
6. Joanna Kocik 4 sosy pomidorowe, bulionetka 5 sztuk, oliwki w plastiku z Lidla 1 opak, herbata torebek: 40 (razem: zwykłej+owocowej),2 razy serek topiony 140g
7. Małgorzata Szczepanek puszka tuńczyka, papryka, ogórek, 1 pluss , Herbata: 50 torebek (grzanego wina, grzane piwo), 2 sosy pomidorowe[/color]
8. Małgorzata Bartnicka puszka tuńczyka, papryka, ogórek, serek topiony 140g, 1 pluss, 1 słodzik
9. Marta Cobel-Tokarska ser pleśniowy 3 razy * 0.12 kg,papryka, pasztet 100g, serek topiony 140g
10. Katarzyna Kolasiak 5 cebul, 1 cukinia, przyprawy (słodka papryka, czosnek granulowany, pieprz, bazylia, sól), nutellopodobne coś, papryka, 1 sos pomidorowy, ,200g POKROJONEJ wędliny] 1* pasztet 100g
11. Grzegorz Kaczmarek 1 cukinia, nutellopodobne cos, papryka, serek topiony 2 RAZY 140g, KURCZAK[/color]400g
12. Tomasz Zdrojewski kukurydza w puszce, pasztet sojowy 2 razy, papryka, serek topiony 140g
13. Michał Bekey kukurydza w puszce, ser żółty POKROJONY 200g, KURCZAK 400g
14. Janusz Paczesny marchew w puszce, serek topiony 140g, ser żółty POKROJONY 200g,
15. Paweł Marcinak marchew w puszce, papryka, serek topiony 140g, ogorek,
16. Widmo. Marsjanin. Duch. Ktoś. Kukurydza w puszce, papryka, serek topiony 140g, KURCZAK400g

parkinson1
Ostatnio zmieniony 2011-12-08, 23:33 przez mal_ruk, łącznie zmieniany 8 razy.
Awatar użytkownika
Kola
Posty: 21
Rejestracja: 2011-11-02, 09:14

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: Kola »

czyli nie każda osoba zabiera kurczaka?
'Great things are done when men and mountains meet' W.Blake
Awatar użytkownika
Grzesiek
Posty: 274
Rejestracja: 2011-01-03, 00:18

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: Grzesiek »

Uwaga, uwaga podaje informacje o zbiórce
Czas: 9 XII 17:40
Miejsce: Peron na Dworcu Warszawa Wschodnia
Uwagi: W razie jakichś wątpliwości / problemów dzwońcie :arrow: 516 405 251


I jeszcze raz powtarzam plan dojazdu do Tylicza oraz jego kosztorys:
PKP (Interregio) :arrow: Warszawa Wschodnia - Kraków Główny 18:20 - 21:44
koszt: 16.12 zł student, 32,90 zł "inni"
PKS Nowy Sącz :arrow: Kraków (R.D.A.) - Nowy Sącz 23:10 – 01.10
koszt: 13 zł student, „inni” 18 zł
BUS :arrow: Nowy Sącz - Tylicz
koszt: 200 zł (rozłożone na grupę)
Gość

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: Gość »

Grzesiek pisze: Miejsce: Peron na Dworcu Warszawa Wschodnia
Który peron?
Asiuk
Posty: 77
Rejestracja: 2011-11-13, 22:28

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: Asiuk »

Gość pisze:
Grzesiek pisze: Miejsce: Peron na Dworcu Warszawa Wschodnia
Który peron?
Podejrzewam, że ten, z którego odjeżdzą pociąg :p Ostatnio to był Peron V.
Awatar użytkownika
Grzesiek
Posty: 274
Rejestracja: 2011-01-03, 00:18

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: Grzesiek »

Nie podałem peronu bo nie udzielono mi dziś pewnej informacji.
Babka powiedziała " ... staje na 2 peronie ale to się może zmienić, proszę słuchać tego co będą mówić przez megafony"
Awatar użytkownika
Gosia Grabowska
Posty: 128
Rejestracja: 2011-10-27, 15:15

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: Gosia Grabowska »

Wszem i wobec ogłaszam, że załatwiłam ubezpieczenie. Na 60 tys. w razie śmierci i na tyle samo w razie uszczerbku na zdrowiu :)
mal_ruk
Posty: 118
Rejestracja: 2011-10-25, 17:25

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: mal_ruk »

[quote="Kola"]czyli nie każda osoba zabiera kurczaka?[/quo
tylko wymienione osoby, przypominam że kurczak ma byc już smazony/ ugotowany/ wędzony!
mal_ruk
Posty: 118
Rejestracja: 2011-10-25, 17:25

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: mal_ruk »

PRZYPOMINAM Jedyne danie pełne obiadowe to RISOTTO:
Każdy w domu oddziela mięso od kości kurczaka, zabezpiecza folią i np. chowa do menażki żeby zabezpieczyć przed zgnieceniem. To samo można zrobić z warzywami – pokrojone papryki zajmą mniej miejsca, menażka zabezpieczy je przed uszkodzeniami, a cały posiłek przygotujemy szybciej wrzucając tylko wszystko do garnka.
mal_ruk
Posty: 118
Rejestracja: 2011-10-25, 17:25

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: mal_ruk »

PRZYPOMINAM W niedzielę na obiad zupka chińska+ serek (dodatek kaloryczny)+ kabanosy+ chleb;
przypominam, aby każdy wziął BIALY RYŻ w torebce
mal_ruk
Posty: 118
Rejestracja: 2011-10-25, 17:25

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: mal_ruk »

I JESZCZE JEDNO: na sniadanie sobotnie nie będziemy zjadać kanapek piątkowych!!!
mal_ruk
Posty: 118
Rejestracja: 2011-10-25, 17:25

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: mal_ruk »

i jeszcze jedno:
kto nie chce brac kurczaka, niech weźmie po prostu inne mięso np. kiełbasę wiejską, suszoną kiełbasę, ale też pokrojoną i w ilości podanej czyli 400g!!!
jedrek_witkowski
Posty: 130
Rejestracja: 2011-10-27, 07:55

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011

Post autor: jedrek_witkowski »

Hej,
czy możecie przynieść kociołek, wiadro, pokrywki, rękawice, apteczkę na egzaminy w środę?

to nam bardzo ułatwi przygotowania do kursówki ostatniej!

Jędrek

PS. udanego wyjazdu
ODPOWIEDZ