
6. kursówka 10-11.12.2011
-
- Posty: 47
- Rejestracja: 2010-11-04, 01:07
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
No nareszcie jedzonko!!! 

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
wszelkie zobowiązania finansowe
uregulowane ,
wiadro i rękawice mam i zabieram
do miłego!

wiadro i rękawice mam i zabieram
do miłego!

'Great things are done when men and mountains meet' W.Blake
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
POPRAWIONA WERSJA JEDZENIOWA (NA CZERWONO ZMIANY), kurczak ma byc już smazony/ ugotowany/ wędzony!
1. Przemysław Linke marchew w puszce, dżem/ marmolada w papierku ok. 300g,
2. Gośka Rukasz pasztet 1 *100g, 2 pomidory, ogorek, KURCZAK400g
3. Małgorzata Grabowska 200g POKROJONEJ wędliny, ser feta, papryka
4. Aleksandra Loszczka 100 g POKROJONEJ wędliny, 2 ogórki, KURCZAK 400g
5. Magda Piątek puszka tuńczyka ser feta, papryka, ser zółty POKROJONY 200g
6. Joanna Kocik 4 sosy pomidorowe, bulionetka 5 sztuk, oliwki w plastiku z Lidla 1 opak, herbata torebek: 40 (razem: zwykłej+owocowej),2 razy serek topiony 140g
7. Małgorzata Szczepanek puszka tuńczyka, papryka, ogórek, 1 pluss , Herbata: 50 torebek (grzanego wina, grzane piwo), 2 sosy pomidorowe[/color]
8. Małgorzata Bartnicka puszka tuńczyka, papryka, ogórek, serek topiony 140g, 1 pluss, 1 słodzik
9. Marta Cobel-Tokarska ser pleśniowy 3 razy * 0.12 kg,papryka, pasztet 100g, serek topiony 140g
10. Katarzyna Kolasiak 5 cebul, 1 cukinia, przyprawy (słodka papryka, czosnek granulowany, pieprz, bazylia, sól), nutellopodobne coś, papryka, 1 sos pomidorowy, ,200g POKROJONEJ wędliny] 1* pasztet 100g
11. Grzegorz Kaczmarek 1 cukinia, nutellopodobne cos, papryka, serek topiony 2 RAZY 140g, KURCZAK[/color]400g
12. Tomasz Zdrojewski kukurydza w puszce, pasztet sojowy 2 razy, papryka, serek topiony 140g
13. Michał Bekey kukurydza w puszce, ser żółty POKROJONY 200g, KURCZAK 400g
14. Janusz Paczesny marchew w puszce, serek topiony 140g, ser żółty POKROJONY 200g,
15. Paweł Marcinak marchew w puszce, papryka, serek topiony 140g, ogorek,
16. Widmo. Marsjanin. Duch. Ktoś. Kukurydza w puszce, papryka, serek topiony 140g, KURCZAK400g
parkinson1
1. Przemysław Linke marchew w puszce, dżem/ marmolada w papierku ok. 300g,
2. Gośka Rukasz pasztet 1 *100g, 2 pomidory, ogorek, KURCZAK400g
3. Małgorzata Grabowska 200g POKROJONEJ wędliny, ser feta, papryka
4. Aleksandra Loszczka 100 g POKROJONEJ wędliny, 2 ogórki, KURCZAK 400g
5. Magda Piątek puszka tuńczyka ser feta, papryka, ser zółty POKROJONY 200g
6. Joanna Kocik 4 sosy pomidorowe, bulionetka 5 sztuk, oliwki w plastiku z Lidla 1 opak, herbata torebek: 40 (razem: zwykłej+owocowej),2 razy serek topiony 140g
7. Małgorzata Szczepanek puszka tuńczyka, papryka, ogórek, 1 pluss , Herbata: 50 torebek (grzanego wina, grzane piwo), 2 sosy pomidorowe[/color]
8. Małgorzata Bartnicka puszka tuńczyka, papryka, ogórek, serek topiony 140g, 1 pluss, 1 słodzik
9. Marta Cobel-Tokarska ser pleśniowy 3 razy * 0.12 kg,papryka, pasztet 100g, serek topiony 140g
10. Katarzyna Kolasiak 5 cebul, 1 cukinia, przyprawy (słodka papryka, czosnek granulowany, pieprz, bazylia, sól), nutellopodobne coś, papryka, 1 sos pomidorowy, ,200g POKROJONEJ wędliny] 1* pasztet 100g
11. Grzegorz Kaczmarek 1 cukinia, nutellopodobne cos, papryka, serek topiony 2 RAZY 140g, KURCZAK[/color]400g
12. Tomasz Zdrojewski kukurydza w puszce, pasztet sojowy 2 razy, papryka, serek topiony 140g
13. Michał Bekey kukurydza w puszce, ser żółty POKROJONY 200g, KURCZAK 400g
14. Janusz Paczesny marchew w puszce, serek topiony 140g, ser żółty POKROJONY 200g,
15. Paweł Marcinak marchew w puszce, papryka, serek topiony 140g, ogorek,
16. Widmo. Marsjanin. Duch. Ktoś. Kukurydza w puszce, papryka, serek topiony 140g, KURCZAK400g
parkinson1
Ostatnio zmieniony 2011-12-08, 23:33 przez mal_ruk, łącznie zmieniany 8 razy.
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
czyli nie każda osoba zabiera kurczaka?
'Great things are done when men and mountains meet' W.Blake
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
Uwaga, uwaga podaje informacje o zbiórce
Czas: 9 XII 17:40
Miejsce: Peron na Dworcu Warszawa Wschodnia
Uwagi: W razie jakichś wątpliwości / problemów dzwońcie
516 405 251
I jeszcze raz powtarzam plan dojazdu do Tylicza oraz jego kosztorys:
PKP (Interregio)
Warszawa Wschodnia - Kraków Główny 18:20 - 21:44
koszt: 16.12 zł student, 32,90 zł "inni"
PKS Nowy Sącz
Kraków (R.D.A.) - Nowy Sącz 23:10 – 01.10
koszt: 13 zł student, „inni” 18 zł
BUS
Nowy Sącz - Tylicz
koszt: 200 zł (rozłożone na grupę)
Czas: 9 XII 17:40
Miejsce: Peron na Dworcu Warszawa Wschodnia
Uwagi: W razie jakichś wątpliwości / problemów dzwońcie

I jeszcze raz powtarzam plan dojazdu do Tylicza oraz jego kosztorys:
PKP (Interregio)

koszt: 16.12 zł student, 32,90 zł "inni"
PKS Nowy Sącz

koszt: 13 zł student, „inni” 18 zł
BUS

koszt: 200 zł (rozłożone na grupę)
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
Który peron?Grzesiek pisze: Miejsce: Peron na Dworcu Warszawa Wschodnia
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
Podejrzewam, że ten, z którego odjeżdzą pociąg :p Ostatnio to był Peron V.Gość pisze:Który peron?Grzesiek pisze: Miejsce: Peron na Dworcu Warszawa Wschodnia
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
Nie podałem peronu bo nie udzielono mi dziś pewnej informacji.
Babka powiedziała " ... staje na 2 peronie ale to się może zmienić, proszę słuchać tego co będą mówić przez megafony"
Babka powiedziała " ... staje na 2 peronie ale to się może zmienić, proszę słuchać tego co będą mówić przez megafony"
- Gosia Grabowska
- Posty: 128
- Rejestracja: 2011-10-27, 15:15
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
Wszem i wobec ogłaszam, że załatwiłam ubezpieczenie. Na 60 tys. w razie śmierci i na tyle samo w razie uszczerbku na zdrowiu 

Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
[quote="Kola"]czyli nie każda osoba zabiera kurczaka?[/quo
tylko wymienione osoby, przypominam że kurczak ma byc już smazony/ ugotowany/ wędzony!
tylko wymienione osoby, przypominam że kurczak ma byc już smazony/ ugotowany/ wędzony!
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
PRZYPOMINAM Jedyne danie pełne obiadowe to RISOTTO:
Każdy w domu oddziela mięso od kości kurczaka, zabezpiecza folią i np. chowa do menażki żeby zabezpieczyć przed zgnieceniem. To samo można zrobić z warzywami – pokrojone papryki zajmą mniej miejsca, menażka zabezpieczy je przed uszkodzeniami, a cały posiłek przygotujemy szybciej wrzucając tylko wszystko do garnka.
Każdy w domu oddziela mięso od kości kurczaka, zabezpiecza folią i np. chowa do menażki żeby zabezpieczyć przed zgnieceniem. To samo można zrobić z warzywami – pokrojone papryki zajmą mniej miejsca, menażka zabezpieczy je przed uszkodzeniami, a cały posiłek przygotujemy szybciej wrzucając tylko wszystko do garnka.
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
PRZYPOMINAM W niedzielę na obiad zupka chińska+ serek (dodatek kaloryczny)+ kabanosy+ chleb;
przypominam, aby każdy wziął BIALY RYŻ w torebce
przypominam, aby każdy wziął BIALY RYŻ w torebce
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
I JESZCZE JEDNO: na sniadanie sobotnie nie będziemy zjadać kanapek piątkowych!!!
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
i jeszcze jedno:
kto nie chce brac kurczaka, niech weźmie po prostu inne mięso np. kiełbasę wiejską, suszoną kiełbasę, ale też pokrojoną i w ilości podanej czyli 400g!!!
kto nie chce brac kurczaka, niech weźmie po prostu inne mięso np. kiełbasę wiejską, suszoną kiełbasę, ale też pokrojoną i w ilości podanej czyli 400g!!!
-
- Posty: 130
- Rejestracja: 2011-10-27, 07:55
Re: 6. kursówka 10-11.12.2011
Hej,
czy możecie przynieść kociołek, wiadro, pokrywki, rękawice, apteczkę na egzaminy w środę?
to nam bardzo ułatwi przygotowania do kursówki ostatniej!
Jędrek
PS. udanego wyjazdu
czy możecie przynieść kociołek, wiadro, pokrywki, rękawice, apteczkę na egzaminy w środę?
to nam bardzo ułatwi przygotowania do kursówki ostatniej!
Jędrek
PS. udanego wyjazdu