Autokarówka XXX KPG
Re: Autokarówka XXX KPG
Maju wiem:) Tak czy inaczej jestem niepocieszona:P Mogę wiedzieć jak został rozwiązany problem ograniczeń dotyczących ilości osób wchodzących do jaskini?
-
nie wiem dlaczego, ale w żaden sposób nie moge się dodzwonić do tego schroniska, które jest w harmonogramie.Próbowałam różnych kombinacji, niestety podaje, że nie ma takiego numeru:( i co z tym fantem zrobić?
-
No to może tak:
(1) upewnij się, że dobrze korzystasz z prefiksu (z zerem, bez zera, ja tam nie wiem, która opcja jest teraz aktualna)
(2) sprawdź kierunkowy - może na stronie się pomylili, a do okolicznych wiosek będzie taki sam kierunkowy
(3) spróbuj skontaktować się z samym PTSMem - czymkolwiek by to nie było, w końcu schronisko należy do owego towarzystwa
(4) spróbuj znaleźć cokolwiek w tej miejscowości (szkołę, sklep, parafię, agroturystykę etc.) i dopytaj się, czy schronisko istnieje.
Więcej pomysłów już nie mam.
(1) upewnij się, że dobrze korzystasz z prefiksu (z zerem, bez zera, ja tam nie wiem, która opcja jest teraz aktualna)
(2) sprawdź kierunkowy - może na stronie się pomylili, a do okolicznych wiosek będzie taki sam kierunkowy
(3) spróbuj skontaktować się z samym PTSMem - czymkolwiek by to nie było, w końcu schronisko należy do owego towarzystwa
(4) spróbuj znaleźć cokolwiek w tej miejscowości (szkołę, sklep, parafię, agroturystykę etc.) i dopytaj się, czy schronisko istnieje.

Więcej pomysłów już nie mam.
Schronisko w Gołaczowie wg jednego z moich rozmowców nie istnieje, nawet pan z PTSM z Klodzka nic na jego temat nie wie i nie widnieje w wykazie schronisk PTSM-u w woj. dolnośląskim..Natomiast strona jest i ma sie dobrze
http://www.sudety.it.pl/infoob.asp?l=pw ... &t=obiekty
Cena najtanszych noclegów jest pomiedzy 25-30zl, na Szczelincu odpada z gory bo zostalo na nasz termin tylko 20 miejsc.
Proponowane przeze mnie noclegi:
Wies Pasterka (pod Szczelincem)-schronisko 22zl+6zl pościel
Kudowa Zdrój (Jeleniów)-gościniec-25zl z pościelą
Kudowa Zdrój-OSiR-30zł z pościelą
Zieleniec k. Dusznikow Zdrój- schronisko Orlica-25-30zł z poscielą
Duszniki Zdrój-ośrodek kolonijno-wypoczynkowy-30 zł.
Ciężko znaleźć cokolwiek tańszego. Warto by bylo pomyśleć o śpiworach (może wyjść troche taniej) tylko czy możemy?
ps. Gosiu, moze poprobuj tak jak Maja napisala dzwonic z tym prefixem..
http://www.sudety.it.pl/infoob.asp?l=pw ... &t=obiekty
Cena najtanszych noclegów jest pomiedzy 25-30zl, na Szczelincu odpada z gory bo zostalo na nasz termin tylko 20 miejsc.
Proponowane przeze mnie noclegi:
Wies Pasterka (pod Szczelincem)-schronisko 22zl+6zl pościel
Kudowa Zdrój (Jeleniów)-gościniec-25zl z pościelą
Kudowa Zdrój-OSiR-30zł z pościelą
Zieleniec k. Dusznikow Zdrój- schronisko Orlica-25-30zł z poscielą
Duszniki Zdrój-ośrodek kolonijno-wypoczynkowy-30 zł.
Ciężko znaleźć cokolwiek tańszego. Warto by bylo pomyśleć o śpiworach (może wyjść troche taniej) tylko czy możemy?
ps. Gosiu, moze poprobuj tak jak Maja napisala dzwonic z tym prefixem..
Hmmm, może być tak, że to jakaś agro, a nie PTSM.
Muszę przyznać, że wracając dzisiaj do domu przyszedł mi ten sam pomysł co Sylwii tzn. by wziąć śpiwory. Może uda się wytargować jakiś rabat dla wszystkich, jak zdecydowana większość weźmie śpiwory (bo - nie łudźmy się - osoby inne niż kursanty będą w jawnej mniejszości
, ale w sumie to chyba marzenie ściętej głowy...
Dostaliśmy dzisiaj jeszcze kilka wytycznych od Pawła, tak więc spodziewajcie się, że w najbliższych godzinach pojawi się nowy harmonogram...
Muszę przyznać, że wracając dzisiaj do domu przyszedł mi ten sam pomysł co Sylwii tzn. by wziąć śpiwory. Może uda się wytargować jakiś rabat dla wszystkich, jak zdecydowana większość weźmie śpiwory (bo - nie łudźmy się - osoby inne niż kursanty będą w jawnej mniejszości

Dostaliśmy dzisiaj jeszcze kilka wytycznych od Pawła, tak więc spodziewajcie się, że w najbliższych godzinach pojawi się nowy harmonogram...
"W takim razie proszę mi oddać moją należność."
-
http://www.sudety.it/index/noclegi/ID,172
Polanica Zdrój - Gospodarstwo Pomocnicze „Turystyczna Chata"
ul. Łąkowa 12a; tel./fax (74) 868-23-10, 0503972396
Polanica Zdrój - Gospodarstwo Pomocnicze „Turystyczna Chata"
ul. Łąkowa 12a; tel./fax (74) 868-23-10, 0503972396
Wrzucam najnowszą wersję (poprawioną zgodnie z sugestiami Pawła i dodatkowymi komentarzami Maji), która pewnie jeszcze się minimalnie zmieni. Zapewne jutro na spotkaniu ustalimy ostateczną wersję, gdy już będzie jasne gdzie śpimy.
- Załączniki
-
- Autokarówka 2011.pdf
- (146.48 KiB) Pobrany 213 razy
Hej, sprawdziłam jeszcze dwa miejsca polecone od Użytkownika.
Lewin Kłodzki-Ośrodek nad basenem "Zamek"-25zł- z pościelą
Polanica Zdrój-Turystyczna Chata-35 zł z pościelą, 25zł bez pościeli.
Lewin Kłodzki-Ośrodek nad basenem "Zamek"-25zł- z pościelą
Polanica Zdrój-Turystyczna Chata-35 zł z pościelą, 25zł bez pościeli.
są też jeszcze Czechy:
np. od 24zł: http://www.volny.cz/kctnachod/ubytovna.htm
są też PTSM sezonowe, zlokalizowane w szkołach,
oficjalnie czynne tylko w lipcu i sierpniu.
Oficjalnie.
np. od 24zł: http://www.volny.cz/kctnachod/ubytovna.htm
są też PTSM sezonowe, zlokalizowane w szkołach,
oficjalnie czynne tylko w lipcu i sierpniu.
Oficjalnie.
Spieszę poinformować, iż wracając dziś ze spotkania, zastanawialiśmy się nad kolejnym znacznym potencjalnym kosztem, t.j. winietami w Czechach, ale sprawdziłem to w necie i winiety wykupuje się tylko na autostrady i drogi ekspresowe do których droga do Nachodu się nie zalicza (wg stron pzmot i skionline.pl)
Kochani,
a więc co do naszych planów:
1) znaleźć miejsce gdzie zostawimy plecaki po przyjeździe do Kłodzka, i gdzie w miłej i niedrogiej atmosferze zjemy swoje śniadanie
2) wynegocjować indywidualny program zwiedzania twierdzy kłodzkiej (krótszy, wybór de best of), aby zeszło się nam tam max 2 godz.
3)obiad w sobotę jeszcze przed Szczelińcem (bo z brzuchami się nie przeciśniemy)
4) nahod - czy da się zwiedzić browar wtedy kiedy będziemy ? (+baczcie na godzinę zmroku)
5) jaskinia niedźwiedzia - jak można upchać dużą grupę, a jak nie można - to jak atrakcyjnie zagospodarować czas tych, co nie wejdą pierwsi/tych co wyjdą bo weszli jako pierwsi i czekają na drugich)
w niedzielę prowiant musi być solidny (duża przerwa między śniadaniem a obiadokolacją), jedno drugie śniadanie nie wystarczy.
Fakt, że jedziemy za granicę może mieć istotny wpływ na transport i ubezpieczenie.
Trzeba też ustalić (skarbniku) ile potrzebujemy waluty obcej (i mieć ją wymienioną jeszcze zanim wjedziemy do Czech).
Należy:
- zarezerwować nocleg
- ułożyć ostateczny harmonogram, a po jego ułożeniu:
- zabookować wejściówki do obiektów na konkretne godziny
- ustawić umówiony obiad w umówionym miejscu na sobotę
- ustalić ostateczny kosztorys (poproszę na maila nie tylko ostateczną cenę ale i składowe tej ceny)
- przygotować treści akcji promocyjnej (przed puszczeniem w świat proszę przesłać do mnie na maila do zatwierdzenia).
Poproszę o te wszystkie informacje do poniedziałku rano,
Dla ułatwienia - w weekend będę w górach więc w przypadku pytań przesłanych mailem nie odpowiem, tylko tel.
a więc co do naszych planów:
1) znaleźć miejsce gdzie zostawimy plecaki po przyjeździe do Kłodzka, i gdzie w miłej i niedrogiej atmosferze zjemy swoje śniadanie
2) wynegocjować indywidualny program zwiedzania twierdzy kłodzkiej (krótszy, wybór de best of), aby zeszło się nam tam max 2 godz.
3)obiad w sobotę jeszcze przed Szczelińcem (bo z brzuchami się nie przeciśniemy)
4) nahod - czy da się zwiedzić browar wtedy kiedy będziemy ? (+baczcie na godzinę zmroku)
5) jaskinia niedźwiedzia - jak można upchać dużą grupę, a jak nie można - to jak atrakcyjnie zagospodarować czas tych, co nie wejdą pierwsi/tych co wyjdą bo weszli jako pierwsi i czekają na drugich)
w niedzielę prowiant musi być solidny (duża przerwa między śniadaniem a obiadokolacją), jedno drugie śniadanie nie wystarczy.
Fakt, że jedziemy za granicę może mieć istotny wpływ na transport i ubezpieczenie.
Trzeba też ustalić (skarbniku) ile potrzebujemy waluty obcej (i mieć ją wymienioną jeszcze zanim wjedziemy do Czech).
Należy:
- zarezerwować nocleg
- ułożyć ostateczny harmonogram, a po jego ułożeniu:
- zabookować wejściówki do obiektów na konkretne godziny
- ustawić umówiony obiad w umówionym miejscu na sobotę
- ustalić ostateczny kosztorys (poproszę na maila nie tylko ostateczną cenę ale i składowe tej ceny)
- przygotować treści akcji promocyjnej (przed puszczeniem w świat proszę przesłać do mnie na maila do zatwierdzenia).
Poproszę o te wszystkie informacje do poniedziałku rano,
Dla ułatwienia - w weekend będę w górach więc w przypadku pytań przesłanych mailem nie odpowiem, tylko tel.
-
NOCLEG
Jesli chodzi o nocleg w Nachodzie, zarezerwowałam wstępnie na 30 osob, ale cena niestety nie jest do wytargowania, probowałam, ale dostałam ostateczna odpowiedz 165KCZ, wiec to jest chyba jakies 27zl. ( może ewentualnie Sylwia jeszcze popróbowac swoich sil i talentu, ale wątpie:). Jeśli chodzi o miejsce na ognisko- jest tylko kominek
, kuchenka i lodowka sa jak najbardziej.
Jesli chodzi o nocleg w Nachodzie, zarezerwowałam wstępnie na 30 osob, ale cena niestety nie jest do wytargowania, probowałam, ale dostałam ostateczna odpowiedz 165KCZ, wiec to jest chyba jakies 27zl. ( może ewentualnie Sylwia jeszcze popróbowac swoich sil i talentu, ale wątpie:). Jeśli chodzi o miejsce na ognisko- jest tylko kominek

Wrzucam najnowszy, prawie ostateczny, harmonogram. Zostały do zrobienia tylko rzeczy zaznaczone na czerwono, czyli ustalenie gdzie jemy śniadanie w sobotę rano oraz wynegocjowanie krótszego programu zwiedzania Twierdzy Kłodzkiej. Pierwsze zadanie deleguję do grupy zajmującej się żywnością, a drugim już się Wojtek zajmuje.
EDIT: Dodatkowe info nt. poszczególnych atrakcji Wojtek wrzuci dzisiaj w nocy lub jutro rano.
EDIT: Dodatkowe info nt. poszczególnych atrakcji Wojtek wrzuci dzisiaj w nocy lub jutro rano.
- Załączniki
-
- Autokarówka 2011.pdf
- (33.78 KiB) Pobrany 200 razy
Hej,
zamieszczam informacje o atrakcjach. Właściwie zmiany dotyczą tylko browaru w Nahodzie. Dowiedziałem się, że nie powinno być problemu ze zwiedzaniem tego browaru (notabene wciąż funkcjonującego, pod marką PRIMATOR). W sobotę nie ma sztywnych godzin zwiedzania - trzeba po prostu zadzwonić i umówić grupę na konkretną godzinę (Kto się podejmuje?). Dane kontaktowe zamieściłem w dokumencie. Cena dotyczy zwiedzania podstawowego, które nie obejmuje degustacji browaru (rozumiem bowiem, że trzymamy się sztywno nakazu prohibicji na wyjeździe). Jeśli ktoś chce więcej informacji o browarze zapraszam na poniższą stronę:
http://www.primator.cz/
I jeszcze jedno - zamówiłem już nam na moje nazwisko i klub zwiedzanie Twierdzy Kłodzkiej. Co więcej, udało mi się wynegocjować krótsze zwiedzanie trasy (a w zasadzie ustaliłem, że można tę kwestię swobodnie dogadać z przewodnikiem), toteż powinniśmy się z tym wyrobić w półtorej godziny.
Pozdrawiam serdecznie
zamieszczam informacje o atrakcjach. Właściwie zmiany dotyczą tylko browaru w Nahodzie. Dowiedziałem się, że nie powinno być problemu ze zwiedzaniem tego browaru (notabene wciąż funkcjonującego, pod marką PRIMATOR). W sobotę nie ma sztywnych godzin zwiedzania - trzeba po prostu zadzwonić i umówić grupę na konkretną godzinę (Kto się podejmuje?). Dane kontaktowe zamieściłem w dokumencie. Cena dotyczy zwiedzania podstawowego, które nie obejmuje degustacji browaru (rozumiem bowiem, że trzymamy się sztywno nakazu prohibicji na wyjeździe). Jeśli ktoś chce więcej informacji o browarze zapraszam na poniższą stronę:
http://www.primator.cz/
I jeszcze jedno - zamówiłem już nam na moje nazwisko i klub zwiedzanie Twierdzy Kłodzkiej. Co więcej, udało mi się wynegocjować krótsze zwiedzanie trasy (a w zasadzie ustaliłem, że można tę kwestię swobodnie dogadać z przewodnikiem), toteż powinniśmy się z tym wyrobić w półtorej godziny.
Pozdrawiam serdecznie
- Załączniki
-
- Informacje o atrakcjach.pdf
- (327.44 KiB) Pobrany 163 razy
"W takim razie proszę mi oddać moją należność."
jeszcze drobiazgi:
- godzina zakończenia zwiedzania twierdzy kłodzkiej to taka sama godzina jak godzina rozpoczęcia zwiedzania kościoła, czy to znaczy że kościół jest na terenie twierdzy ?
- nie wiem czy w kwadrans zdążymy wyjść z busa, zwiedzić kościół w Dusznikach i wejść do busa
no, a poza tym ruszamy z dalszymi robotami,
czekam na dalsze konkrety.
- godzina zakończenia zwiedzania twierdzy kłodzkiej to taka sama godzina jak godzina rozpoczęcia zwiedzania kościoła, czy to znaczy że kościół jest na terenie twierdzy ?
- nie wiem czy w kwadrans zdążymy wyjść z busa, zwiedzić kościół w Dusznikach i wejść do busa
no, a poza tym ruszamy z dalszymi robotami,
czekam na dalsze konkrety.