Autokarówka XXX KPG
Re: Autokarówka XXX KPG
to bedzie to ubezpieczenie czy nie?
Info od Michała:
Mamy ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków na terenie Czech i Polski. Co do kwestii leczenia, to jako obywatele UE, którzy mają państwowe ubezpieczenie zdrowotne w Polsce, mamy takie same prawa jak Czesi w dostępie do państwowej czeskiej służby zdrowia. Mały problem jest tylko taki, że karta EKUZ stanowi dowód tego ubezpieczenia. Ale taki dowód można później dostarczyć, a w najgorszym wypadku i tak NFZ będzie to refundował.
Ale osobiście uważam, iż w razie nieszczęścia powinniśmy wracać do Polski - przynajmniej będzie można się porozumieć z lekarzem, co jest dosyć istotne...
Mamy ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków na terenie Czech i Polski. Co do kwestii leczenia, to jako obywatele UE, którzy mają państwowe ubezpieczenie zdrowotne w Polsce, mamy takie same prawa jak Czesi w dostępie do państwowej czeskiej służby zdrowia. Mały problem jest tylko taki, że karta EKUZ stanowi dowód tego ubezpieczenia. Ale taki dowód można później dostarczyć, a w najgorszym wypadku i tak NFZ będzie to refundował.
Ale osobiście uważam, iż w razie nieszczęścia powinniśmy wracać do Polski - przynajmniej będzie można się porozumieć z lekarzem, co jest dosyć istotne...
Poza tym nie przjmowałbym się za mocno ubezpieczeniem tak gigantycznych rozmiarów jak nasze. Nawet jeśli zetną nas na gilotynie, to i tak nasi spadkobiercy dostaną marne kilka tysięcy
Szefie, Rafał nie odpowiada od wczoraj wieczorem do dziś 14.00. Korzystam z tel. i maila. Tomek? Kasia? Złapaliście go? Aaaaaaaaaaaaa
- pomyslowydobromir
hej, potwierdzam, to co mówi mój starszy i głupszy braciszek. Co więcej, jesteśmy ubezpieczeni od NNW na 10 tys. zł, więc jeśli szlag nas trafi to rodzina otrzyma kupę kasy:-) (tak a propos humoru, który jedynie nam pozostał...) więc nie trzeba kupować ISIC!!!!!
jeszcze raz przepraszam z tym EKUZ-em:-/ ale rzeczywiście dobrze, że będziemy niedaleko granicy, to pojedziemy do kraju jakby co.
jeszcze raz przepraszam z tym EKUZ-em:-/ ale rzeczywiście dobrze, że będziemy niedaleko granicy, to pojedziemy do kraju jakby co.
Po kolei:
1) Nie wiem jak można było zrozumieć, że w ogóle nie kupujemy ubezpieczenia
Rozmowa dotyczyła tylko tych kart i ewentualnej wizyty w NFZ, czyt. gnieździe zła.
2) Olku - kartka z instrukcją od Rafała jest w posiadaniu Wojtka, powinien to potwierdzić niebawem.
3) Z lekarzami w ostateczności mozna po angielsku pogadać, chyba się uczą tego języka
Poza tym lepiej o tym nie myśleć, bo jeszcze faktycznie komuś coś się stanie ;]
1) Nie wiem jak można było zrozumieć, że w ogóle nie kupujemy ubezpieczenia

2) Olku - kartka z instrukcją od Rafała jest w posiadaniu Wojtka, powinien to potwierdzić niebawem.
3) Z lekarzami w ostateczności mozna po angielsku pogadać, chyba się uczą tego języka

Cofam Michale moje krytyczne uwagi do Ciebie wcześniej adresowane 
BTW - Wiem od Czarka, że osoby wyznaczone do posiłków chciałyby dostać namiary na nasze miejsca posiłków. Otóż ja mam kartkę od Smukłego Tomasza, którą zostawił nam w środę; zawiera ona wszelkie potrzebne kontakty. Jak potrzebujecie jakichś danych na już, to dzwońcie do mnie:
601460628
Poza tym wezmę tę kartkę ze sobą.

BTW - Wiem od Czarka, że osoby wyznaczone do posiłków chciałyby dostać namiary na nasze miejsca posiłków. Otóż ja mam kartkę od Smukłego Tomasza, którą zostawił nam w środę; zawiera ona wszelkie potrzebne kontakty. Jak potrzebujecie jakichś danych na już, to dzwońcie do mnie:
601460628
Poza tym wezmę tę kartkę ze sobą.
"W takim razie proszę mi oddać moją należność."
Wyjazd sie udal pomimo niespodzianek takich jak: zepsuta lokomotywa w okolicach Koluszek, jakis pienieniek na torach (co w sumie dalo 3,5 h opoznienie;]) i np. wysadzenie korków przez właczenie lampki od okapu nad kuchenką w schronisku:). Towarzystwo i miejsce super, co bedzie mozna zobaczyc na fotkach 

Dzięki za wspólnie spędzony czas. Wojtkowi i Czarkowi wielkie dzięki za ogarnięcie wszystkiego przed wyjazdem. Monice o Rafałowi za zacny prowiant. Ekipie zajmującej się sobotnią kolacją, dziękuję za pyszną jajecznicę. Mai i Olkowi za najszybsze śniadanie ze wszystkich wyjazdów kursowych. Panu z kopalni złota dziękuję za to, że towarzyszył nam tylko 1,5h. Ekipie śpiewającej w pociągu dziękuję za możliwość zasypiania przy muzyce:) Wszystkim za super atmosferę. I na koniec nie mniej ważne podziękowania dla Pawła za to, że nie osiwiał:P
Pozdrawiam Serdecznie
Kasia
Pozdrawiam Serdecznie
Kasia
Jakość moich fotek pozostawia wiele do życzenia, ale zapraszam do oglądania:
https://picasaweb.google.com/Horidonia/ ... 7IPF8cmkGA#
https://picasaweb.google.com/Horidonia/ ... 7IPF8cmkGA#
Nie pozostając dłużnym:
Drogie moje Kursanty, bardzo Wam dziękuję za ten weekend. Ponieważ zastosowaliśmy się wszyscy do doktryny dobrego humoru, po raz kolejny okazało się, że nawet najnudniejszy wyjazd kursowy może być fajny
Dziękuję wszystkim za włożony czas i pracę zarówno przy przygotowaniach, jak i podczas samego wyjazdu. Pawłowi z kolei dziękuję, że poświęcił nam swój weekend, i kilka baniek 
No i - last but not least - dziękujemy PKP za punktualność
PS- Moje zdjęcia powinny się pojawić jutro.
Drogie moje Kursanty, bardzo Wam dziękuję za ten weekend. Ponieważ zastosowaliśmy się wszyscy do doktryny dobrego humoru, po raz kolejny okazało się, że nawet najnudniejszy wyjazd kursowy może być fajny

No i - last but not least - dziękujemy PKP za punktualność

PS- Moje zdjęcia powinny się pojawić jutro.
Zgodnie z zapowiedzią : zdjęcia!
https://picasaweb.google.com/Wojciech.Z ... 6951856066
Czekam na zdjęcia innych
https://picasaweb.google.com/Wojciech.Z ... 6951856066
Czekam na zdjęcia innych

-
Cześć,
przepraszam najmocniej za opóźnienie, ale miałem ciężki okres w pracy i dopiero dziś znalazłem czas, żeby ostatecznie zakończyć rozliczenie autokarówki. Dzięki zaciskaniu pasa, a także uprzejmości PKP, które pozwoliło nam zaoszczędzić na biletach do niektórych atrakcji, zwroty są dosyć znaczne.
Ostateczny koszt autokarówki wyniósł:
na studenta 242,74
na studenta bez zniżki 253,24
na normalnego człowieka 271,24
od tego od ceny zapłaconej przez kursantów i Pawła odjąłem 5 zł tytułem ubezpieczenia, które pokrywane jest z pieniędzy kursowych.
Załączam plik z rozliczeniem i wyliczeniem zwrotów (zakładka WPŁATY)
Czekam na wszelkie zarzuty i sprzeciwy do powyższego wyliczenia do wtorku wieczorem, a gdyby takich nie było, w środę wypuszczam w świat przelewy
przepraszam najmocniej za opóźnienie, ale miałem ciężki okres w pracy i dopiero dziś znalazłem czas, żeby ostatecznie zakończyć rozliczenie autokarówki. Dzięki zaciskaniu pasa, a także uprzejmości PKP, które pozwoliło nam zaoszczędzić na biletach do niektórych atrakcji, zwroty są dosyć znaczne.
Ostateczny koszt autokarówki wyniósł:
na studenta 242,74
na studenta bez zniżki 253,24
na normalnego człowieka 271,24
od tego od ceny zapłaconej przez kursantów i Pawła odjąłem 5 zł tytułem ubezpieczenia, które pokrywane jest z pieniędzy kursowych.
Załączam plik z rozliczeniem i wyliczeniem zwrotów (zakładka WPŁATY)
Czekam na wszelkie zarzuty i sprzeciwy do powyższego wyliczenia do wtorku wieczorem, a gdyby takich nie było, w środę wypuszczam w świat przelewy
- Załączniki
-
- ostateczne rozliczenie autokarówki.xls
- (43.5 KiB) Pobrany 173 razy