Autokarówka XXX KPG

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Awatar użytkownika
Sylwia

Re: Autokarówka XXX KPG

Post autor: Sylwia »

to bedzie to ubezpieczenie czy nie?
Jasiek

Post autor: Jasiek »

Info od Michała:
Mamy ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków na terenie Czech i Polski. Co do kwestii leczenia, to jako obywatele UE, którzy mają państwowe ubezpieczenie zdrowotne w Polsce, mamy takie same prawa jak Czesi w dostępie do państwowej czeskiej służby zdrowia. Mały problem jest tylko taki, że karta EKUZ stanowi dowód tego ubezpieczenia. Ale taki dowód można później dostarczyć, a w najgorszym wypadku i tak NFZ będzie to refundował.
Ale osobiście uważam, iż w razie nieszczęścia powinniśmy wracać do Polski - przynajmniej będzie można się porozumieć z lekarzem, co jest dosyć istotne...
Jasiek

Poza tym nie przjmowałbym się za mocno ubezpieczeniem tak gigantycznych rozmiarów jak nasze. Nawet jeśli zetną nas na gilotynie, to i tak nasi spadkobiercy dostaną marne kilka tysięcy
Olek

Post autor: Olek »

Szefie, Rafał nie odpowiada od wczoraj wieczorem do dziś 14.00. Korzystam z tel. i maila. Tomek? Kasia? Złapaliście go? Aaaaaaaaaaaaa
Awatar użytkownika
pomyslowydobromir

Post autor: pomyslowydobromir »

hej, potwierdzam, to co mówi mój starszy i głupszy braciszek. Co więcej, jesteśmy ubezpieczeni od NNW na 10 tys. zł, więc jeśli szlag nas trafi to rodzina otrzyma kupę kasy:-) (tak a propos humoru, który jedynie nam pozostał...) więc nie trzeba kupować ISIC!!!!!

jeszcze raz przepraszam z tym EKUZ-em:-/ ale rzeczywiście dobrze, że będziemy niedaleko granicy, to pojedziemy do kraju jakby co.
cezar_1

Post autor: cezar_1 »

Po kolei:

1) Nie wiem jak można było zrozumieć, że w ogóle nie kupujemy ubezpieczenia ;) Rozmowa dotyczyła tylko tych kart i ewentualnej wizyty w NFZ, czyt. gnieździe zła.

2) Olku - kartka z instrukcją od Rafała jest w posiadaniu Wojtka, powinien to potwierdzić niebawem.

3) Z lekarzami w ostateczności mozna po angielsku pogadać, chyba się uczą tego języka :P Poza tym lepiej o tym nie myśleć, bo jeszcze faktycznie komuś coś się stanie ;]
Awatar użytkownika
Wojciechu

Post autor: Wojciechu »

Cofam Michale moje krytyczne uwagi do Ciebie wcześniej adresowane :)

BTW - Wiem od Czarka, że osoby wyznaczone do posiłków chciałyby dostać namiary na nasze miejsca posiłków. Otóż ja mam kartkę od Smukłego Tomasza, którą zostawił nam w środę; zawiera ona wszelkie potrzebne kontakty. Jak potrzebujecie jakichś danych na już, to dzwońcie do mnie:

601460628

Poza tym wezmę tę kartkę ze sobą.
"W takim razie proszę mi oddać moją należność."
Awatar użytkownika
Sylwia

Post autor: Sylwia »

Wyjazd sie udal pomimo niespodzianek takich jak: zepsuta lokomotywa w okolicach Koluszek, jakis pienieniek na torach (co w sumie dalo 3,5 h opoznienie;]) i np. wysadzenie korków przez właczenie lampki od okapu nad kuchenką w schronisku:). Towarzystwo i miejsce super, co bedzie mozna zobaczyc na fotkach :-)
Awatar użytkownika
Kachna

Post autor: Kachna »

Dzięki za wspólnie spędzony czas. Wojtkowi i Czarkowi wielkie dzięki za ogarnięcie wszystkiego przed wyjazdem. Monice o Rafałowi za zacny prowiant. Ekipie zajmującej się sobotnią kolacją, dziękuję za pyszną jajecznicę. Mai i Olkowi za najszybsze śniadanie ze wszystkich wyjazdów kursowych. Panu z kopalni złota dziękuję za to, że towarzyszył nam tylko 1,5h. Ekipie śpiewającej w pociągu dziękuję za możliwość zasypiania przy muzyce:) Wszystkim za super atmosferę. I na koniec nie mniej ważne podziękowania dla Pawła za to, że nie osiwiał:P
Pozdrawiam Serdecznie
Kasia
Awatar użytkownika
Kachna

Post autor: Kachna »

Jakość moich fotek pozostawia wiele do życzenia, ale zapraszam do oglądania:
https://picasaweb.google.com/Horidonia/ ... 7IPF8cmkGA#
Awatar użytkownika
Wojciechu

Nie pozostając dłużnym:

Drogie moje Kursanty, bardzo Wam dziękuję za ten weekend. Ponieważ zastosowaliśmy się wszyscy do doktryny dobrego humoru, po raz kolejny okazało się, że nawet najnudniejszy wyjazd kursowy może być fajny :) Dziękuję wszystkim za włożony czas i pracę zarówno przy przygotowaniach, jak i podczas samego wyjazdu. Pawłowi z kolei dziękuję, że poświęcił nam swój weekend, i kilka baniek ;)

No i - last but not least - dziękujemy PKP za punktualność :P

PS- Moje zdjęcia powinny się pojawić jutro.
Awatar użytkownika
Wojciechu

Zgodnie z zapowiedzią : zdjęcia!

https://picasaweb.google.com/Wojciech.Z ... 6951856066

Czekam na zdjęcia innych :)
Awatar użytkownika
AdaM

Post autor: AdaM »

Meandor
Jasiek

Cześć,
przepraszam najmocniej za opóźnienie, ale miałem ciężki okres w pracy i dopiero dziś znalazłem czas, żeby ostatecznie zakończyć rozliczenie autokarówki. Dzięki zaciskaniu pasa, a także uprzejmości PKP, które pozwoliło nam zaoszczędzić na biletach do niektórych atrakcji, zwroty są dosyć znaczne.
Ostateczny koszt autokarówki wyniósł:
na studenta 242,74
na studenta bez zniżki 253,24
na normalnego człowieka 271,24

od tego od ceny zapłaconej przez kursantów i Pawła odjąłem 5 zł tytułem ubezpieczenia, które pokrywane jest z pieniędzy kursowych.

Załączam plik z rozliczeniem i wyliczeniem zwrotów (zakładka WPŁATY)

Czekam na wszelkie zarzuty i sprzeciwy do powyższego wyliczenia do wtorku wieczorem, a gdyby takich nie było, w środę wypuszczam w świat przelewy
Załączniki
ostateczne rozliczenie autokarówki.xls
(43.5 KiB) Pobrany 173 razy
ODPOWIEDZ