Dzisiaj dopiero po raz pierwszy rozbiliśmy namioty, ale Kursanci nawet nie mieli okazji się w nich przespać, bo po kolacji, ok. północy poszli na manewry. Pogoda zmienna. W sobotę super, w niedzielę ulewa, dzisiaj rano siąpiło, ale teraz widać gwiazdy, więc jutro może być fajnie. Każdego dnia są momenty z dobrą widocznością, więc dalekich panoramek nie brakuje, widać było nawet Bieszczady. Śniegu praktycznie nie ma. Trochę buraczyliśmy, ale ciągle mamy szanse na Pikuja.
Przejście Wiosenne 2011
Re: Przejście Wiosenne 2011
Wieści z frontu (z wczoraj):
I jeszcze świeżutkie zdjęcie sprzed kilku chwil. Info o śniegu - jak widać - zdezaktualizowane;).
EDIT: przyszedł jeszcze raporcik:
EDIT: przyszedł jeszcze raporcik:
Po wczorajszej lapmie i pomanewrowym spaniu na słońcu, dzisiaj w nocy zaczął padać śnieg i krajobraz zaczął przypominać zimówkowy.
Info z wczoraj:
Pomimo znanej skłonności prowadzącego instruktora do długich omówień, udało mu się je do dzisiaj zakończyć, zaliczyli: Gosia K., Maja, Sebastian, Adam, Krzysiek, Olek, Tomek. Brawo!!! Szczególne brawa dla Gosi za zaliczenie połączone z intensywną walką o dopuszczenie do wyjazdu. I chwała zwyciężonym!Pikuja nie udało się zdobyć (skąd ja to znam - TW). Wczoraj zeszliśmy spod niego i wieczorem byliśmy we Lwowie. Dzisiaj zwiedzaliśmy miasto, a teraz kończymy posiłek i niedługo zaczynamy omówienie.
Rozliczenie pojawia się powoli w tym arkuszu.
https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... i=1#gid=12
Sie już trochę zmeczylem, pozatym nie mam jeszcze zdjęcia paragonu od ewy. Takze, na dzis dam se spokoj,a jutro jak dane dojda wszystkie wazne, to dokończe, podam ostateczna kwote zwrotu i dane oraz wytyczne do rozliczania
https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... i=1#gid=12
Sie już trochę zmeczylem, pozatym nie mam jeszcze zdjęcia paragonu od ewy. Takze, na dzis dam se spokoj,a jutro jak dane dojda wszystkie wazne, to dokończe, podam ostateczna kwote zwrotu i dane oraz wytyczne do rozliczania
Meandor
Uwaga Żuczki! Na następne spotkanie przynieście paragony z zakupów, to zrobimy rozliczenie. Jak można przeczytać na forum wykładów jutro (11.05) są wagary jakby co.
Adam, Cezary - przelewy zrobię wam za dwa dni, sory za obsuwę.
Adam, Cezary - przelewy zrobię wam za dwa dni, sory za obsuwę.
ok, zrobiłem mam nadzieje, ostateczna wersje do rozliczenia:
https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... =pl#gid=12
tu macie link, tam wszytkie potrzebne dane. Interesuje was ostatnia karta, ostatnia kolmna, na jasno zielonym tle blekitne napisy. To czesc do rozliczenia dla mnie.
Czesc czarka jest wiadomo gdzie.
Czesc Ewy - za pierogi etc. Pojawi się jak Ewa sama to uzupełni (przedostatnia karta w powyzszym arkuszu), albo podesle mi paragon.
Czesc jedzeniowa zacznie sie pojawiac od czwartku, jak jutro dostane od was paragony (jezeli sa na nic jakies prywatne pozycje prosze kazdego, o wykreslenie ich i pozostawienie tylko tych, ktore potrzebne sa). Jak wspolne jedzenie liczymy tylko te z listy -> w razie jakis indywidualnych uwag, prosze o kontakt osobisty np na maila czy cos.
Jezeli ktos nie kupowal czesci jedzenia, bo np mial ketchup w domu, to prosze o wycene tego typu artykulow i podanie mi kwoty za nie + kwoty za zakupy (lub paragonu przygotowanego jak napisano powyzej).
Samo rozliczenie bedzie wygladalo podobnie jak na zimowce, czyli wyliczymy srednia i przelewy powedruja do mnie, a potem do was (chyba, ze beda male kwoty i uznacie to za wygodniejsze, to moge osobiscie oddawac w srode (jak bedziecie mieli wydac oczywiscie ;] )
https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... =pl#gid=12
tu macie link, tam wszytkie potrzebne dane. Interesuje was ostatnia karta, ostatnia kolmna, na jasno zielonym tle blekitne napisy. To czesc do rozliczenia dla mnie.
Czesc czarka jest wiadomo gdzie.
Czesc Ewy - za pierogi etc. Pojawi się jak Ewa sama to uzupełni (przedostatnia karta w powyzszym arkuszu), albo podesle mi paragon.
Czesc jedzeniowa zacznie sie pojawiac od czwartku, jak jutro dostane od was paragony (jezeli sa na nic jakies prywatne pozycje prosze kazdego, o wykreslenie ich i pozostawienie tylko tych, ktore potrzebne sa). Jak wspolne jedzenie liczymy tylko te z listy -> w razie jakis indywidualnych uwag, prosze o kontakt osobisty np na maila czy cos.
Jezeli ktos nie kupowal czesci jedzenia, bo np mial ketchup w domu, to prosze o wycene tego typu artykulow i podanie mi kwoty za nie + kwoty za zakupy (lub paragonu przygotowanego jak napisano powyzej).
Samo rozliczenie bedzie wygladalo podobnie jak na zimowce, czyli wyliczymy srednia i przelewy powedruja do mnie, a potem do was (chyba, ze beda male kwoty i uznacie to za wygodniejsze, to moge osobiscie oddawac w srode (jak bedziecie mieli wydac oczywiscie ;] )
Meandor
-
Podziękowania za udane przejście wio-senno-letnio-zimowe. Moje zdjęcia pewnie zamieszczę niebawem.
Poniżej wyniki klasówki (max. 14 pkt.). Zaliczają Maja (13p), Tomek (12p) i Adam (7p). Pozostali muszą zaliczyć klasówkę wiosenną przed KS-em lub KK-u.
Pozdrowienia, Paweł.
Poniżej wyniki klasówki (max. 14 pkt.). Zaliczają Maja (13p), Tomek (12p) i Adam (7p). Pozostali muszą zaliczyć klasówkę wiosenną przed KS-em lub KK-u.
Pozdrowienia, Paweł.
uff
dobra znajomosc trasy i pewnie ten caly czlowiek o dziwnie pisanym naziwku mnie uratowali
heheh
a wracajac do rozliczenia, to:
Pojawiła się już wersja ostateczna na tą chwilę, uwzględniająca obiad w Przemyślu.
W skrócie, wszyscy uczestnicy płacą mi podane kwoty w kolumnie "Q". Około 80zł.
Paweł i Ewa nie płacą mi nic, a Ewa dostaje zwrot ode mnie 22,25zł.
Oczywiście, jeżeli wspólne rozliczanie nie pasuję wam, to mogę poprawić finanse i Paweł mi zwróci, a ja więcej zwrócę Ewie
Czekam na sugestie odnośnie rozliczenia, jak nie ma proszę o jak najszybsze przelewy, a Ewę/Pawła o numer konta do przelewu.
pozdrawiam

a wracajac do rozliczenia, to:
Pojawiła się już wersja ostateczna na tą chwilę, uwzględniająca obiad w Przemyślu.
W skrócie, wszyscy uczestnicy płacą mi podane kwoty w kolumnie "Q". Około 80zł.
Paweł i Ewa nie płacą mi nic, a Ewa dostaje zwrot ode mnie 22,25zł.
Oczywiście, jeżeli wspólne rozliczanie nie pasuję wam, to mogę poprawić finanse i Paweł mi zwróci, a ja więcej zwrócę Ewie

Czekam na sugestie odnośnie rozliczenia, jak nie ma proszę o jak najszybsze przelewy, a Ewę/Pawła o numer konta do przelewu.
pozdrawiam
Meandor
Mała uwaga, wprowadziłem jeszcze drobne korekty i dodałem Epigazy. Także mam nadzieję, że nikt jeszcze nie wysyłał pieniędzy. Teraz już mamy wersje praktycznie ostateczną. (bez jedzenia - rozliczane osobno).
Co do Pawła i Ewy mała zmiana, o 2,72zł na waszą niekorzyść
Aktualna kolumna "S" - "OSTATECZNIE DO ZWROTU !!!"
Co do Pawła i Ewy mała zmiana, o 2,72zł na waszą niekorzyść

Aktualna kolumna "S" - "OSTATECZNIE DO ZWROTU !!!"
Meandor
Meandor
yy.. Książę vel Specjalista?:)
Maju, ładne zdjęcia.
Dzięki za wyjazd jeszcze raz..kurde, ciągle nie mogę się wyspać..
Maju, ładne zdjęcia.
Dzięki za wyjazd jeszcze raz..kurde, ciągle nie mogę się wyspać..
Hej, Sylwia, musimy się umówić na zrzutkę na aklohol za wiesz co 793738798, nalepiej przed środą.
Sebastian, będziesz w tę srodę?
I skasujcie już tę listę z naszymi danymi!
Sebastian, będziesz w tę srodę?
I skasujcie już tę listę z naszymi danymi!
A ja chciałem przypomnieć o zwrotach za Wiosenne. Narazie dostałe przelewy jedynie od Sebastiana, Sylwii i Krzyśka. Pozostałe osoby też mogłyby się poczuć, zwłaszcza, że mamy jeszcze do rozliczenia jedzenie...
Meandor