Tu pisze Wasz szef kuchni

Wg. moich informacji na wyjazd jedzie 6 dziewczyn i 5 chłopaków. Oto moja lista:
Ola L., Ola K., Asia, Gosia, Natalia, Stefania oraz Jędrek, Mikołaj, Przemek, Piotrek, Hubert.
Każdy musi wziąć kanapki na drogę do pociągu, na sobotnie śniadanie i herbatę do termosu. Każdy musi wziąć kubeczek i łyżkę
Jeśli ktoś się będzie czuł poszkodowany ilością do noszenia, jakoś to rozwiążemy w drodze już. Na razie niech wszyscy kupią, tak, jak jest napisane:
Wszyscy kupują:
- 1 Chleb (jaki kto lubi)
- Woda mineralna 1,5l
- 2 x czekolada 100g
- Orzeszki, bakalie, przekąski – każdy to co lubi i ile lubi
- Gorący kubek, kisiel, kaszka mleczna, ryż na mleku itp. – wg. potrzeb, każdy kupuje dla siebie, może się przydać na kolację w sobotę?
Dziewczyny kupują:
- 1 x pasztet 125g
- 1 x serki topione 125g
- 1 x Ser żółty ok.150g
- 1 x ogórek
- 1 x papryka
Chłopaki kupują:
- Kabanosy 300g
- 2 x sos w papierku w proszku (pomidorowy lub inny czerwony)
- Konserwa mięsna 250g
- 1 x puszka z warzywami (kukurydza, groszek, fasolka czerwona) a właściwie najlepiej w kartoniku
- Makaron (biały) 500g (np. świderki, kokardki, wstążki)
Dodatkowo wylosowani szczęśliwcy zabierają:
Ola L., Gosia R., Stafania A., Mikołaj S.:
- Tabletki musujące np. multiwitamina z magnezem lub typu „activ” np.
http://www.kruger.pl/pl/oferta/witaminy ... product=16
http://www.kruger.pl/pl/oferta/witaminy ... product=10
Piotrek G.:
- Herbata zwykła ekspresowa (np. paczka Sagi 50szt.)
Hubert S.
- Cukier 1kg.
Mój pomysł na obiad w sobotę to makaron z sosem z proszku, do którego dorzucimy wkładkę mięsną w postaci konserwy i dodatek warzywny z puszki.
Rozumiem, że każdy bierze rachunek ze sklepu, a potem dzielimy się kosztami i wyrównujemy?
Niestety nie będzie mnie jutro na spotkaniu, ponieważ jestem wracam do Warszawy późnym wieczorem. Proszę o zweryfikowanie listy oraz ewentualne uwagi, skargi i zażalenia kierować do mnie: asiuk [at] wp.pl Będę również wdzięczna za informację, jeśli ktoś z powyższej listy się wypisał lub do niej dopisał.
Pozdrawiam!
Asia