Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01
Re: Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01
* co do kaszy jaglanej - patrzcie na czas gotowania i wybierzcie jak najkrótszy (to będzie min. 15-20 min)
Re: Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01
Cześć,
mam jedną prośbę odnośnie produktów, które mam zabrać. Na mojej liście jest pierś kurczaka już ugotowana. Tyle, że ostatni moment, kiedy będę w domu i będę mogła ją ugotować, to czwartek wieczór. Czy może ktoś by się ze mną zamienił na np. kiełbasę? Chyba, że taka dwudniowa pierś nam nie przeszkadza.
Pozdrawiam ,
Kasia
mam jedną prośbę odnośnie produktów, które mam zabrać. Na mojej liście jest pierś kurczaka już ugotowana. Tyle, że ostatni moment, kiedy będę w domu i będę mogła ją ugotować, to czwartek wieczór. Czy może ktoś by się ze mną zamienił na np. kiełbasę? Chyba, że taka dwudniowa pierś nam nie przeszkadza.

Pozdrawiam ,
Kasia
Re: Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01
Wstrzymajcie się na razie, proszę, z kupowaniem/przygotowywaniem jedzenia. W środę wszystko dogramy i ustalimy ostatecznie, a na razie zaszła kolejna zmiana - jedzie nas już tylko szóstka, Ewa się rozchorowała. Trzeba będzie trochę poprzeliczać.
Tomek - jakieś nowe szczegóły nt transportu? Najlepiej też jeszcze nie kupuj biletów.
Tomek - jakieś nowe szczegóły nt transportu? Najlepiej też jeszcze nie kupuj biletów.
Re: Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01
Zarezerwowałem bilety na godz. 22.50 z Warszawy zachodniej, przyjazd do Krosna 4.50 i tam przesiadka w lokalny pks o 5.20 do Królik Polski, dojazd na miejsce 6.07 i z powrotem na godz. 20.45 z przystanku Rymanów rynek do Warszawy zachodniej, przyjazd 3.40.
Re: Kursówka nr 7 - Beskid Niski 24/25.01
Umieszczam listę jedzenia, abyście w trakcie przygotowywania posiłków wiedzieli kto co ma:
Paweł: 1 bochenek chleba, 2 spore cebule, 18 plasterków szynki, 18 plasterków sera, 1 plusz
Magda: 2 torebki zupy pomidorowej w proszku, 0,5 kg kurczaka, 1 opakowanie kremu czekoladowego, ok. szklanki cukru
Maciek: 200 g masła, 0,5 kg kiełbasy podwawelskiej, ogórek, 5 rzodkiewek, 1 puszka ciecierzycy
Tomek: 0,5 kg kaszy jaglanej, 1 bochenek chleba, 1 opakowanie twarożku do smarowania, mały ketchup, sól, pieprz
Janek: 0,5 kg makaronu, 2 puszki groszku, herbata (ok.50 torebek), 2 cytryny, imbir, cynamon
Każdy: 1,5 l wody, 1 czekolada, 200 g kabanosów, 200 g bakalii, 1 „słodka chwila”, 1 lub 2 zupki w proszku (na ewentualny obiad niedzielny) oraz 2,3 kanapki i herbatę na sobotnie śniadanie.
Udanego wyjazdu!
Paweł: 1 bochenek chleba, 2 spore cebule, 18 plasterków szynki, 18 plasterków sera, 1 plusz
Magda: 2 torebki zupy pomidorowej w proszku, 0,5 kg kurczaka, 1 opakowanie kremu czekoladowego, ok. szklanki cukru
Maciek: 200 g masła, 0,5 kg kiełbasy podwawelskiej, ogórek, 5 rzodkiewek, 1 puszka ciecierzycy
Tomek: 0,5 kg kaszy jaglanej, 1 bochenek chleba, 1 opakowanie twarożku do smarowania, mały ketchup, sól, pieprz
Janek: 0,5 kg makaronu, 2 puszki groszku, herbata (ok.50 torebek), 2 cytryny, imbir, cynamon
Każdy: 1,5 l wody, 1 czekolada, 200 g kabanosów, 200 g bakalii, 1 „słodka chwila”, 1 lub 2 zupki w proszku (na ewentualny obiad niedzielny) oraz 2,3 kanapki i herbatę na sobotnie śniadanie.
Udanego wyjazdu!