Oboz zimowy

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
mort

Re: Oboz zimowy

Post autor: mort »

dzieki za linki. Mam je w opracowaniu.
Znalazłem też fajną stronkę: http://www.ebusy.pl/index.php?show=600&id=314
i zrobiłem wyciąg dla województwa małopolskiego (do txt). Jak się komuś przyda moge podrzucić.
Nie wiem tylko, czy jest sens teraz dzwonić i sprawdzać... Będziemy wiedzieli co chcemy to się dzień wcześniej umówi, a tak to nie wiadomo kiedy, gdzie i ile osób :scratch:
Awatar użytkownika
Paxek
Kontakt:

Ach te sosy:))

Post autor: Paxek »

Te Sosiki to rzeczywiscie nie przepisalem z kartki, :-(
reszta-mea culpa
dzięki za podpowiedzi
Do wieczorka poprawie reszte

Dla Kuby-GRatulacje!!!
Ostatnio zmieniony 2008-02-06, 03:26 przez Paxek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jędrzej Ochremiak

Post autor: Jędrzej Ochremiak »

Na spotkaniu przedzimówkowym (środa) będzie ostatnia szansa na wpłacenie trzeciej raty za Kurs. Będę o 18:00.

J.
Awatar użytkownika
Wojtek

Post autor: Wojtek »

Mam nadzieje, ze ktos to jeszcze dzis przeczyta.
Otoz moge sie spoznic na nasze spotkanie. Bardzo prosze, poczekajcie na mnie do 18.15.

W.
tunia

Post autor: tunia »

Spoko! Zaczekamy!!! :)
Paveł

Post autor: Paveł »

Tymczasem dalsza część spotkania (już niekoniecznie przedzimówkowego)- klasycznie w miejscu powszechnie uważaym za obrzydliwe. Liczę na większą frekwencję niż ostatnio, kto wie, może niektórych z was uż więcej nie zobaczymy, z zimą nie ma żartów :)
Awatar użytkownika
Wojtek

Nadmienie tylko, ze prezesowi sie nie odmawia :twisted:.
Sluchajcie Pavla.

W.
Wizgot
Kontakt:

Post autor: Wizgot »

Sie macie, ludzie :!:

Poruszę jeszcze sprawę dla mnie wybitnie istotną, mianowicie radośnie brzmiący temat gitary.

Po pierwsze primo: jeśli nie chcecie przez cały wyjazd słuchać wyłącznie bluesa, to ODBIJCIE NA KSERO wasze ulubione kawałki WRAZ Z AKORDAMI. Dlaczego tak :?: Ano dlatego, że ja słabo znam piosenki turystyczne i tzw. ogniskowe, a odbitki tekstów lepiej nosić, niż śpiewniki z okładkami, zbędnymi piosenkami, itd..

Po drugie primo: dzisiaj na próbę przytroczyłem gitarę do plecaka tylko ze śpiworem, karimatą i namiotem, który też będę taszczył - i powiem że to już nieco waży, i zajmuje sporo miejsca, więc trzeba się na poważnie i grupowo zastanowić czy branie jej ma sens. Ja ze swej strony deklaruję się że będę na niej grał i mało marudził przy noszeniu, ale ostrzegam że mogą mimo to być pewne problemy, dodatkowo nie każdy zapewne lubi muzykę, itd..

Inna sprawa że to chyba będzie pierwsza zimówka muzyczna, a w razie poważnych problemów zostawimy instrument u Jędrka w chacie, albo zabierze ją Karusia wracając do wawy (o ile się zgodzi). To jak :?:

Pozdrawiam,
P.
Awatar użytkownika
Wojtek

W zeszla srode Agata Sprzetowa obiecywala, ze taszczac gitare, nie bedziesz musial nosic garow... Wiec moze warto? :-D :-D :-D.

W.
Paveł

Post autor: Paveł »

rany,muzyczna zimówka, ale czad!
Awatar użytkownika
Marta Cobelto

Post autor: Marta Cobelto »

gitarę na wiosennym (noszoną przez larwę walecią co prawda, nie przez kursantów), to pamiętam. Gitarę stacjonarną gościnnie na zimówce - też. ale gitarę chodzącą z zimówką po Niskim... odważny plan!
Awatar użytkownika
Paxek
Kontakt:

Czesc jeszce raz lista zakupów

Post autor: Paxek »

Zeby nie zajmować całej strony z listami to są linki do dokumentów:
-plan posiłków:
http://docs.google.com/Doc?id=dgffpj9r_13fnbxvghb
-lista zakupów:
http://docs.google.com/Doc?id=dgffpj9r_12g6p66gdx

jeszcze kwestia groszku i kukurydzy proponuje:
groszek carrefour'a-wykonawca bonduelle
kukurydza moze tez byc z Carfoura
A skoro nie zdążyliśmy, tzn zapomniałem podzielic grupe kto kupuje groszek kto kukurydze proponuje bysie kupili obie puszki
Co do kielbasy-krakowskiej nie moglem dzis znalesc wiec podwswelska jest tez ok, moze byc sokołowa (szukajcie w carrefourze jesz promocja (ale ze mnie sknera)
Zapomniałem o vodzie-więc: butelka 1,5 litra poprosze wziąść ze sobą

Uroczyście ogłaszam, ze patelni nie będzie, więc Tomek W-ma szczeście, ale niech się za bardzo nie cieszy jeszcze mamy parę ciężkich rzeczy, a no i nasze piękne kolezanki chętnie skorzystaja z objętoście naszych plecaków:)
Ostatnio zmieniony 2008-02-07, 01:21 przez Paxek, łącznie zmieniany 1 raz.
mort

Post autor: mort »

Plan transportowy:
WYJAZD:
spotykamy się w piątek (TEN) na wschodniej przy kasach dalekobieżnych (jak się nie mylę - od strony ul. Kijowskiej) o 20:30. A tak wcześnie gdyż o 21:27 nasz pociąg odjeżdża.
Na wypadek wszelkich nieprzewidzianości podaję mój telefon: 602-822-037
Jedziemy przez Radom, Kraków i około 6:05 osiągamy Grybów.
O 7:45 powinien być PKS, który powiezie nas w kierunku Florynki, Polan,...
Chyba, że uda sie umówić busa. To by było szybsze, a może i tańsze.

W drodze powrotnej pewnie złapiemy w Gorlicach Zagórzanach o 18:18 pociąg z Zagórza do Gdyni, który o 1:41 (w nocy z piątku na sobotę) będzie w Wwie.
Możemy też łapać jeden z dwóch pośpiechów jadących z Krynicy:
nr.: Krynica Nowy Sącz Grybów Wwa Centr
P 33500: 16:34 18:12 18:45 . 1:41
P 33200 20:29 22:01 22:33 7:12

Oczywiście najwygodniejszy byłby P 33200, ale może być nieco niewygodnie dostawać się do Grybowa. Z drugiej strony łatwiej zdążyż na 22 niż na 18.
No ale to zależy od ustaleń...
Awatar użytkownika
Wojtek

Z pociagiem 33500 ten pociag z Zagorzan laczy sie w Strozach, wiec nie ma sensu jakos szczegolnie go lapac: od Stroz to jest TEN SAM pociag. :mrgreen:

W.
Gość

Post autor: Gość »

Powrót ma być w nocy z piątku na sobotę, i to w połowie warszawskich ferii szkolnych, więc tak czy owak tłoku bym się nie spodziewał. I lepiej spać we własnym łóżku od 2 w nocy niż od 8 :) Poza tym "Nosal" (ten późniejszy powrotny) od Radomia do Warszawy jedzie przez Dęblin, więc cokolwiek naokoło.
ODPOWIEDZ