Nordkapp, Knivskjellodden

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
kukarda

Nordkapp, Knivskjellodden

Post autor: kukarda »

Planuję wyjazd do Norwegii koniec czerwca/początek lipca. Celem wyprawy jest tak jak w temacie Nordkapp oraz Knivskjellodden, północny kraniec Europy. W skrócie mój plan wygląda tak: samolotem na północ szwecji (lot ok. 350zł), a stamtąd rowerem na przylądek północny (oglądając po drodze fiordy, lodowiec, lofoty i co nam się zamarzy). W drodze powrotnej można wybrać inną trasę, np. jadąc na północ finlandii i stamtąd samolotem do Polski (loty do/z norwegii są 2 razy droższe niż do szwecji czy finlandii, stąd akurat taki plan trasy). Nocowanie w namiocie -na campingu albo na dziko (w norwegii jest to dozwolone do 48 godzin w odpowiedniej odległości od zabudowań). Szukam chętnych na wyprawę. Za nowe pomysły i uwagi również będę wdzięczna!
Awatar użytkownika
tomek1234

Re: Nordkapp, Knivskjellodden

Post autor: tomek1234 »

fajna sprawa. a tak z ciekawosci, bo tez mysle o norwegii ale nie w tym terminie, czy te ceny za bilety lotnicze uwzgleniaja przelot rowerka?
makbet

Post autor: makbet »

Wlasnie szukam jakiegos pomyslu na lipiec. Moze bylbym zainteresowany, ale nie wiem na jak dlugo planujesz wyprawe :-)

Mozesz do mnie zagadac na gg, rzadko tu zagladam. 9907097
kukarda

Post autor: kukarda »

Jeśli chodzi o opłatę za przewóz roweru, w zależności od przewoźnika przedstawia się to różnie. W niektórych liniach za rower nie ma dodatkowej opłaty, jeśli mieści się on w limicie ustalonym dla wagi bagażu. W innych jest dodatkowa opłata - od 15 do 25 euro za lot.
Jeśli chodzi o długość pobytu, planuję około 3 tygodni. Przepraszam, że nie odpisuję na gg, ale mam problemy z jego zainstalowaniem na swoim komputerze. Mam nadzieję, że jeszcze tu zajrzysz;) Pozdrawiam!
makbet

Post autor: makbet »

Ok :-) w takim razie podaj swojego maila, albo napisz do mnie: rusolis@poczta.fm. W kazdym razie pomysl mi sie podoba
izabela.

Post autor: izabela. »

Mam podobny (chwilowo jeszcze mglisty) plan rowerowej Norwegii, tyle ze w pozniejszym terminie (np wrzesien). I rowniez rozgladam sie za chetnymi :)
Gdyby ktos rozwazal ten pomysl to: izabela.mikula@o2.pl ;)
ODPOWIEDZ