Nordkapp, Knivskjellodden
Nordkapp, Knivskjellodden
Planuję wyjazd do Norwegii koniec czerwca/początek lipca. Celem wyprawy jest tak jak w temacie Nordkapp oraz Knivskjellodden, północny kraniec Europy. W skrócie mój plan wygląda tak: samolotem na północ szwecji (lot ok. 350zł), a stamtąd rowerem na przylądek północny (oglądając po drodze fiordy, lodowiec, lofoty i co nam się zamarzy). W drodze powrotnej można wybrać inną trasę, np. jadąc na północ finlandii i stamtąd samolotem do Polski (loty do/z norwegii są 2 razy droższe niż do szwecji czy finlandii, stąd akurat taki plan trasy). Nocowanie w namiocie -na campingu albo na dziko (w norwegii jest to dozwolone do 48 godzin w odpowiedniej odległości od zabudowań). Szukam chętnych na wyprawę. Za nowe pomysły i uwagi również będę wdzięczna!
Re: Nordkapp, Knivskjellodden
fajna sprawa. a tak z ciekawosci, bo tez mysle o norwegii ale nie w tym terminie, czy te ceny za bilety lotnicze uwzgleniaja przelot rowerka?
Wlasnie szukam jakiegos pomyslu na lipiec. Moze bylbym zainteresowany, ale nie wiem na jak dlugo planujesz wyprawe
Mozesz do mnie zagadac na gg, rzadko tu zagladam. 9907097

Mozesz do mnie zagadac na gg, rzadko tu zagladam. 9907097
Jeśli chodzi o opłatę za przewóz roweru, w zależności od przewoźnika przedstawia się to różnie. W niektórych liniach za rower nie ma dodatkowej opłaty, jeśli mieści się on w limicie ustalonym dla wagi bagażu. W innych jest dodatkowa opłata - od 15 do 25 euro za lot.
Jeśli chodzi o długość pobytu, planuję około 3 tygodni. Przepraszam, że nie odpisuję na gg, ale mam problemy z jego zainstalowaniem na swoim komputerze. Mam nadzieję, że jeszcze tu zajrzysz;) Pozdrawiam!
Jeśli chodzi o długość pobytu, planuję około 3 tygodni. Przepraszam, że nie odpisuję na gg, ale mam problemy z jego zainstalowaniem na swoim komputerze. Mam nadzieję, że jeszcze tu zajrzysz;) Pozdrawiam!
Ok
w takim razie podaj swojego maila, albo napisz do mnie: rusolis@poczta.fm. W kazdym razie pomysl mi sie podoba

Mam podobny (chwilowo jeszcze mglisty) plan rowerowej Norwegii, tyle ze w pozniejszym terminie (np wrzesien). I rowniez rozgladam sie za chetnymi 
Gdyby ktos rozwazal ten pomysl to: izabela.mikula@o2.pl

Gdyby ktos rozwazal ten pomysl to: izabela.mikula@o2.pl