kursówka 19-20 grudnia, grupa Litrowego
kursówka 19-20 grudnia, grupa Litrowego
Siemanko.
Dziś po egzaminach odbędzie się pierwsze spotkanie przedwyjazdowe. Poprowadzimy je razem z Ewą Janczarek i analogicznie też poprowadzimy wyjazd. Ponieważ równolegle do egzaminów odbywać się będzie walne SKG kilka przecznic dalej, możemy się trochę spóźnić, dlatego z góry prosimy o cierpliwość. Poczekajcie chwilkę na nas w razie obsuwy.
Ze wstępnych informacji:
Jedziemy w Beskid Sądecki, pasmo Jaworzyny. Jeżeli wciąż deklarować udział będzie taki tłum jak dwa tygodnie temu, podzielimy się na dwie grupy. Będzie miło i przyjemnie, będziemy mało chodzić i dużo spać. Instruktorzy nie będą złośliwi, będzie piękna pogoda i na pewno nie strzelimy żadnego buraka. Tyle teraz.
Do zobaczenia i powodzenia na egzaminach.
Dziś po egzaminach odbędzie się pierwsze spotkanie przedwyjazdowe. Poprowadzimy je razem z Ewą Janczarek i analogicznie też poprowadzimy wyjazd. Ponieważ równolegle do egzaminów odbywać się będzie walne SKG kilka przecznic dalej, możemy się trochę spóźnić, dlatego z góry prosimy o cierpliwość. Poczekajcie chwilkę na nas w razie obsuwy.
Ze wstępnych informacji:
Jedziemy w Beskid Sądecki, pasmo Jaworzyny. Jeżeli wciąż deklarować udział będzie taki tłum jak dwa tygodnie temu, podzielimy się na dwie grupy. Będzie miło i przyjemnie, będziemy mało chodzić i dużo spać. Instruktorzy nie będą złośliwi, będzie piękna pogoda i na pewno nie strzelimy żadnego buraka. Tyle teraz.
Do zobaczenia i powodzenia na egzaminach.
Kto nie ma brzucha ten kiepsko
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.
Re: kursówka 19-20 grudnia, grupa Litrowego
Przejmuję ten wątek dla potrzeb wymiany informacji wewnątrz mojej grupy.
Przy okazji chciałbym zauważyć, że znikoma część osób wysłała mi maile.
Pozdrawiam,
Przy okazji chciałbym zauważyć, że znikoma część osób wysłała mi maile.
Pozdrawiam,
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.
Droga grupo!
Są już wszelkie informacje dotyczące podróży tam i z powrotem!
Spotykamy się w piątek 18 grudnia o godzinie 21:30 w głównej hali dworca WSCHODNIEGO skąd mamy pociąg do Krynicy. Nie mamy rezerwacji miejsc, dlatego proszę pofatygowac się na wschodni, abyśmy zajęli je, zanim lud tłumnie wtargnie na centralnym.
Równocześnie uprasza się o dokonanie wpłaty w wysokości 63 złotych na konto do PONIEDZIAŁKU!. Dane do przelewu:
Mikołaj Brzeziński,
Białostocka 11/42
03-748 W-wa
24 1500 1012 1010 1019 1574 0000 Kredyt Bank S.A.
Z racji tego, że mamy blankiet na przejazd grupowy (co nam daje sporą zniżkę), bilety MUSIMY wykupic 3 dni wcześniej, toteż proszę o
pilne dokonanie wpłaty !!!
(jak ktoś jeszcze na bilet nima, to niech się zapożyczy
)
Powrót będzie takim samym pociągiem, który zawiezie nas do Warszawy na godzinę 8.05 (Centralna), oraz 08.17 (Wschodnia) rano w poniedziałek.
W razie pytań/ wątpliwości proszę śmiało się odzywac tutaj lub
brzezinski.m@vp.pl
691837702
PZDR!
Są już wszelkie informacje dotyczące podróży tam i z powrotem!
Spotykamy się w piątek 18 grudnia o godzinie 21:30 w głównej hali dworca WSCHODNIEGO skąd mamy pociąg do Krynicy. Nie mamy rezerwacji miejsc, dlatego proszę pofatygowac się na wschodni, abyśmy zajęli je, zanim lud tłumnie wtargnie na centralnym.
Równocześnie uprasza się o dokonanie wpłaty w wysokości 63 złotych na konto do PONIEDZIAŁKU!. Dane do przelewu:
Mikołaj Brzeziński,
Białostocka 11/42
03-748 W-wa
24 1500 1012 1010 1019 1574 0000 Kredyt Bank S.A.
Z racji tego, że mamy blankiet na przejazd grupowy (co nam daje sporą zniżkę), bilety MUSIMY wykupic 3 dni wcześniej, toteż proszę o
pilne dokonanie wpłaty !!!
(jak ktoś jeszcze na bilet nima, to niech się zapożyczy

Powrót będzie takim samym pociągiem, który zawiezie nas do Warszawy na godzinę 8.05 (Centralna), oraz 08.17 (Wschodnia) rano w poniedziałek.
W razie pytań/ wątpliwości proszę śmiało się odzywac tutaj lub
brzezinski.m@vp.pl
691837702
PZDR!
Jadłospis na 12 osób - uwagi wstępne.
Śniadanie I
Przekąski
Śniadanie I
- Kanapki z podóży. Zastanówcie się ile zjecie w czasie podróży i na śniadanie po podróży i tyle sobie zróbcie. Oczywiście na czas śniadania kanapki uwspólnimy.
- 8 chlebów (w tym 1-2 chleby do kabanosów)
- 1600g pasztetu
- 500g sera żółtego
- 2 kółka serków topionych w różnych smakach
- 2 ostrowie czosnkowe
- 2 cebule
- 3 papryki
- 2 ogórki
- herbata 50t
Przekąski
- czekolada (każdy bierze jedną)
- bakalie (każdy bierze min. 200g ulubionych)
- picie (każdy bierze 1,5l płynów i plastikową 1,5l butelkę po wodzie (można wziąć 1,5l wody w plastikowej butelce
)
- 48 kabanosów
- 1200g kaszy kuskus
- 600g soczewicy
- 600g suchej kiełbasy
- 2 cebule
- 4 sosy pomidorowe (np bolognese) w proszku
- przyprawy: kmin rzymski, czosnek i in.
Dzięki Magda.
Ogólnie spoko, małe uwagi:
Kto ma, niech bierze termosy, napełnione oczywiście.
Kuskus nie pęcznieje jak inne zapychacze, warto wziąć trochę więcej, ok. 120g na osobę.
Soczewica koniecznie czerwona, zielona długo się gotuje.
Jedna dodatkowa osoba z nami jedzie, więc jeśli nikt z Was nie zrezygnuje będzie nas 13cioro!!!
Ogólnie spoko, małe uwagi:
Kto ma, niech bierze termosy, napełnione oczywiście.
Kuskus nie pęcznieje jak inne zapychacze, warto wziąć trochę więcej, ok. 120g na osobę.
Soczewica koniecznie czerwona, zielona długo się gotuje.
Jedna dodatkowa osoba z nami jedzie, więc jeśli nikt z Was nie zrezygnuje będzie nas 13cioro!!!
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.
-
- Kontakt:
sorry, że się wtrącam ale przy minusowych temperaturach zabieranie warzyw w stylu papryka, ogórek i wody w butelkach nie ma sensu. Właśnie przerobiliśmy to na ostatniej kursówce i słabo się je zamarznięte produkty :p
Woda w butelkach ma sens. Nawet jak nie będziemy jej pić, będzie do garów.Warzywa są zawsze odmianą od pasztetu i serków. Kanapki i tak będziemy jeść przy ognisku, więc na pewno sobie poradzimy.
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.
Ja też jestem fanem noszenia 1,5 kilogramowego klocka lodu w plastikowym opakowaniu. Przemku popieram Cię.
-
Droga Grupo,
Jak do tej pory wpłynęły do mnie pieniądze tylko od 7 osób !!!
oto lista:
KAROL BIJOŚ
PAWEŁ BŁASIAK
LIDIA CIEŚLIK (domyślam się, że to Yeti;))
MAŁGORZATA HALINA KUCZERA
MAGDALENA TEPEROWSKA
BARBARA JOANNA SKOMPSKA
KATARZYNA BRAMA
Jeśli ktoś zrobił przelew, a nie ma go na tej liście, niech pilnie się ze mną skontaktuje 691837702!!! (wiem, że Państwo Mierzejewscy się do tych osób zaliczają, toteż dzwonić już nie muszą;))
Jak do tej pory wpłynęły do mnie pieniądze tylko od 7 osób !!!
oto lista:
KAROL BIJOŚ
PAWEŁ BŁASIAK
LIDIA CIEŚLIK (domyślam się, że to Yeti;))
MAŁGORZATA HALINA KUCZERA
MAGDALENA TEPEROWSKA
BARBARA JOANNA SKOMPSKA
KATARZYNA BRAMA
Jeśli ktoś zrobił przelew, a nie ma go na tej liście, niech pilnie się ze mną skontaktuje 691837702!!! (wiem, że Państwo Mierzejewscy się do tych osób zaliczają, toteż dzwonić już nie muszą;))
Cieszę się Krzysiu, że mnie popierasz, tym bardziej, kiedy robi to taki autorytet, jak Ty. Pozostają dwa rozwiązania. Wypić wodę, zanim się zamrozi lub trzymać butelkę nie koniecznie przytroczoną na wierzchu. Jeżeli mróz nie spadnie poniżej minus 5 stopni, nie będzie żadnego problemu.
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.
-
- Kontakt:
A podobno woda zamarza już w temperaturze 0 stopni :p
Mówię to oczywiście jako nie autorytet a jedynie ignorant - praktyk
))
Mówię to oczywiście jako nie autorytet a jedynie ignorant - praktyk

Cóż, moja praktyka pokazuje, że w zależności od intensywności mrozu szybkość zamarzania się zmienia.
Ale nie po to jest ten wątek, by coś sobie udowadniać.
Ale nie po to jest ten wątek, by coś sobie udowadniać.
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.
-
Droga grupo, sprawy mają się tak:
Bilety są kupione ( w sumie 22 miejsca), kto się ze mną kontaktował niech wie, że ma bilecik w obie strony, kto nie, ma problem
Spotykamy się w piątek o 20:30
0 20:30
o 20:30
w głównej hali dworca wschodniego, wyjeżdżamy godzinę później (21:22)
Pzdr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Bilety są kupione ( w sumie 22 miejsca), kto się ze mną kontaktował niech wie, że ma bilecik w obie strony, kto nie, ma problem

Spotykamy się w piątek o 20:30
0 20:30
o 20:30
w głównej hali dworca wschodniego, wyjeżdżamy godzinę później (21:22)
Pzdr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
-
Droga grupo
Jako człowiek od sprzętu chciałbym ogłosić, że na chwilę obecną brakuje nam 2 miejsc noclegowych pod namiotem. Starałem się je załatwić, ale niestety jeden namiot okazał się być na drugim końcu Polski, a drugi nie nadaje się do niczego. Prosiłbym zorientować się czy ktoś z was nie ma możliwości załatwienia takiego sprzętu, jeśli nie to będziemy jutro coś kombinować. Oprócz tego trzeba wziąć jak zapewne wiecie:
-wiadro i jakiś mniejszy gar, ew. drugie wiadro
-apteczkę
-siekierkę
-przydałyby się również patrząc na jadło z 3 noże do smarowania i łycha do mieszania
Mam nadzieję, że jutro będzie czas na podział sprzętu na każdą osobę.
Jako człowiek od sprzętu chciałbym ogłosić, że na chwilę obecną brakuje nam 2 miejsc noclegowych pod namiotem. Starałem się je załatwić, ale niestety jeden namiot okazał się być na drugim końcu Polski, a drugi nie nadaje się do niczego. Prosiłbym zorientować się czy ktoś z was nie ma możliwości załatwienia takiego sprzętu, jeśli nie to będziemy jutro coś kombinować. Oprócz tego trzeba wziąć jak zapewne wiecie:
-wiadro i jakiś mniejszy gar, ew. drugie wiadro
-apteczkę
-siekierkę
-przydałyby się również patrząc na jadło z 3 noże do smarowania i łycha do mieszania
Mam nadzieję, że jutro będzie czas na podział sprzętu na każdą osobę.
No to szukamy namiotu. Napisz proszę ile mamy namiotów i iloosobowe. Poza tym czekamy na ogólną listę rzeczy do zabrania, tak jak ustalaliśmy na spotkaniu.
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.